Hus

Igårkväll träffade vi vår säljare på Hudikhus och skrev kontrakt på huset. Wiiihooo!

Dom lovade att snabba på lite med våra handlingar innan dom stänger för semestern. Så redan i nästa vecka kommer vi antagligen att få det vi behöver för att skicka in ansökan till bygglovet.

Efter jobbet måste jag åka ut till tomten och försöka mäta den och sen skriva ner hur huset ska stå och i vilken rikting för att sen skicka det till Hudikhus. Och eftersom Nicklas ska iväg med jobbet på 5-kamp ikväll så ska alltså jag fixa det här. Vi skulle gjort det igår egentligen men vi rulla in på parkering här hemma 21.30 och då känndes det lite sent. Får väl ta mor & far till hjälp.


Ikväll händer också en annan kul sak som jag väntat i veckor på. Det är ju säsongspremiär av
"Sommar med Ernst". Mitt Favvoprogram! :)


Trädfällning

I söndags började vi (pappa och Nicklas) fälla träd. Shit vilken skillnad det blir. Och vilken solig tomt vi har!





Pappa verkar rätt nöjd med att vara med och hjälpa till.



Fila (?) kedjan



Och när det inte fungerar som det ska ringer man Markku.



Pappa ska alltid ta dom största träden först :)



Fredde, Tessan och tjejerna kom förbi och kolla läget.

     

Nej nu är det dags att bränna iväg till jobbet..


Soliga söndag

Midsommar helgen är snart över och vi går mot mörkare tider. :(

Men vilken helg vi haft. Vi började redan i torsdags hos svärföräldrarna där vi hade kul som vanligt och det blev hemgång liiite försent. Så man var lite sliten när man vaknade på självaste midsommarafton.

Vi hann gratta Liam på 3 årsdagen innan vi packade ihop och gick till Emelie.

Igår var det (enligt tradition) middag på Skansholmens Bistro för mig och Nicklas. Sen åkte vi upp och märkte upp vilka träd som ska fällas på tomten. Tror att det står trädfällning på Nicklas schema idag..

 


Underbara kväll...

Kvällspromenad men vääärldens bästa Sofia var precis vad jag behövde efter denna stressiga dag.

En kul grej hände också men det vågar jag inte berätta här för då lär jag få en smäl. :)

Imorgon väntar halvdag på jobbet så det känns lite som fredag redan nu. Jorgubbar och glass ska vi fira in sommaren med + att jag jobbar med min Linda.


Ljusparty

Ljusparty hos Tytti ikväll. Kändes inte helt optimalt med tanke på att man ska flytta och håller på att rensa ut allt skit man har. Men men.. man kan ju inte gå dit utan att köpa något för det är ju lite snålt?!
Beställde sommarpaketet med vanliga ljus för det går alltid åt tänkte jag. Det var förresten till kampanjpris också så man kan nääästan säga att jag sparade några kronor.. eller? :)

Nu ska jag fortsätta titta på Äntligen Hemma och bli inspirerad. Man kanske borde plantera en liten blomma utanför friggan så man blir lite glad innan man går in och ser myrstacken som dom små jävlarna byggt innanför dörren. Jag blir så trött... inget hyfs har dom. "Myrr" står står redan på inköpslistan son ni kanske förstår!




För er som inte visste det så kommer ordet Friggebod från Birgit Friggebo som på 70-talet fick igenom att man fick bygga två byggnader på totalt 10 kvm (idag 15 kvm) på tomten utan att behöva ansöka om bygglov. Man lär sig mycket av att vara husbyggare.


Hudikhus

Idag har vi träffat vår säljare på Hudikhus och fått en offert.

Vi har valt till tjockare isolering, 3-glas fönster men spröjs och furupaketet (som sen ska bli vitt), ändrat storlek på några fönster, plockat bort en altandörr och satt in en altandörr på ett annat ställe.
Vi har också ändrat lite på planlösningen i köket så dom skisserna skickar vi till Hudikhus så ritar dom om planlösningen efter våra förslag.

Här kommer en blid på huset, fast vårat kommer bli högre eftersom det blir en övervåning. I glaspartiet är det ryggåstak.



Trappen. Den levereras obehandlad så den ska målas vit som på bilden. Dom där stängerna i stål valde vi till istället för trä för att få en snygg brytning, och lite minde att måla. :)



Tillsist bläddrade jag i Magasin imorse och fick syn på den här roliga bänken. Kanske ska man tillverka en sån och ha i trädgården.. Men det lär väl Nicklas sätta stopp för. Men visst är den lite gullig?!





Rensning pågår

Rensa garderoberna en lördagkväll.. ja jag tycker faktiskt det är kul!
En stooor hög på golvet med slänga och ge bort. Får nog bjuda över Carro så får hon gå igenom det som är som jag har svårt att slänga med har "krympt". :)


Lördag

Började dagen med att springa (okej vi gick lite också) 6.5 km spåret vid Harbrostugan men Camilla. Vi var båda lite trötta och sega med det gick rätt bra ändå. Vi har ungefär samma dåliga kondition så vi är ett bra team. :) Den enda nackdelen med att spring med henne är att man vill prata också, vilket är väldigt jobbigt, att springa och prata samtidigt alltså. Man får försöka låta blir annars dör man väl av syrebrist vilket vore tragiskt!

Sen blev det lunch hos mamma och pappa. Vi tog en sväng upp på tomten och ställde in två brassestolar i friggan så jag har något att sitta och sola i när Nicklas jobbar, hihihi!

Nu ska jag sätta mig med planritningen på huset vi är intresserade av och fnula lite. Köket känns inte helt perfekt som det är just nu.
Sen hoppas jag att min sambo jobbat klart snart, klockan börjar bli kväll.


TJEJER


Spännande torsdag

Nybyggnadskarta beställd och nu ska det blir spännande att se hur lång tid kommunen behöver för att fixa fram en sådan. Ännu mer spännande ska det bli att se hur mycket det kostar...

En annan nödvändig sak jag fått gjort idag, Adressändring 430 kronor, SPÄNNANDE!
Det fick mig att fundera på hur mycket pengar jag har bidragit med till det företaget, har ju flyttat några gånger.

Men att träffa Linda ikväll var spännande på riktigt. Vi hade mycket att prata om, som vanligt! Och på måndag blir vi arbetskollegor i ett par månader framöver. Det ska blir sjukt kul! :)

Nej, nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sen vänta på att min älskling dyker innanför dörren, spännande!

 

Imorgon får vi tillträde till tomten. Måste införskaffa en flaska skumpa under dagen så vi kan fira lite!


Skrivet och klart

Ikväll har vi skrivit kontrakt med köparen av vår lägenhet. Gud så skönt det känns!
Innan det var jag och skaffade en förråd på City Self Storage. Fick ett bra pris på det så det är jag jättenöjd med. Hyr det redan från lördag så man kan börja slussa dit kartonger redan nu och slipper sistaminuten stressen.
Jag ska nog börja med det ihelgen för Nicklas ska ändå jobba och det verkar ju inte bli något toppväder heller.
Sen ska jag även slänga ut massa möbler på Blocket, hade en granntant här förut som tyckte att hennes son behövde nytt köksbord så vi får väl sen om dom nappade på det. Förutom det ska soffa, fotölj, fotpall, vardagsrumsbord, tv-bänk och balkong möbler bort.

Jag är iaf så himla nöjd med vår mäklare Michael Englund på Svensk Fastighetsförmedling.
Honom kan jag varmt rekomendera!!


SÅLD!

Våran lägenhet är nu såld, eller ja vi skriver papper imorgon så allt kan väl fortfarande hända!

1 augusti blir vi bostadslösa så hojta till om du behöver sällskap :)


Söndag

Söndag idag och visning på lägenheten igen. Jag har parkerat mig i solen på baksidan. Usch vad jobbigt det är att förbereda lägenheten för visning. Jag är nog ganska petig också men det är bara för att jag tror att det lönar sig.
Gårdagen var super trevlig Emelie, Taxen, Jojo och Martin kom också över. God mat också. Tror att det bor en liten kock i både Linda och Andreas.

Killar SKA stå famför grillen :)


Sallad med hallon i. Har aldrig tänkt på att man kan ha det i. Kommer sno idén!


Studentfest

Har precis kommit hem från Hagfors efter att ha firat Linns student igår.

Tur med vädret kan man säga, kanonfint hela dagen förutom en skur på kvällen när vi satt i partytältet. Jag hoppas Linn är nöjd med sin dag, hon var iaf rätt sliten igår kväll och kom inte iväg på fest :)

Sjukt snygg var hon!



        

     

        

Kvällen avslutades hos Martina alldeles för sent. Men imorse var det upp och hoppa för att vinka hej då till morfar och Liljan och få lite lunch i magen i Uddeholm innan vi for hem.
Här hemma väntade solsken och det vankas tydligen grillning hos Linda och Julle. :)


Visning

Visning idag, två olika intressenter enligt vår underbara mäklare.
Imorgon är det vising igen!

 


Pingsthelgen

Bryggan med Carro + barnen, middag hos svärföräldrar, vin på Zaras balkong, grillkväll hos Tessan och Fredde och en sväng till Nybygget. Och helgen är inte ens slut.. Livet är härligt!









RSS 2.0