Trött på appen...

Jag är så trött på blogg.se appen. Den är värdelös när man vill lägg upp bilder, och det vill man ju oftast.
Igår blev Stella 2 månader, stora tjejen. :) Vi var som sagt var hos Tessan och mös igår. Vi satt i soffan och slog ihjäl flera timmar genom att prata om allt mellan himmel och jord. hon är bra hon, Tessan!
Mamma och pappa bjöd på mat. Gös från Finland, mums! Ska man äta fisk ska man göra det hos min mamma och pappa.
Imorse tog jag och Stella lite sovmorgon, tack Stellis. Frukost och fika med Carro och Malte på fiket. Var lugnt ute på byn idag, var nog snön som var orsaken till det. Hej vintern!
När Nicklas kom hem från jobbet så åkte vi till farmor och farfar, Stellas alltså. En av mina favvorättter, Lasagne, stod på menyn. Mums det med! Jag älskar att bli bjuden på middag numera. Det är så körigt att laga mat när man har en bebis som helst vill vara i famnen.
Lena hade köpt chokladkalender till oss, gulle du. Nu får man äta en chokladbit varje morgon fram till jul.
Nicklas körade hem mig och Stella sen åkte han för att ploga och sanda så nu är jag snöänka. Stella sover och jag ska också krypa ner. Imorgon kommer Mia och Linn och det ska bli så kul!
 

Körkort!

Vill bara gratta Alex som igår klarade uppkörningen för körkort. Vi är så glada för din skull. Synd att det ändå är 34 mil mellan oss annars kunde du gasa hit bara för en fika. Det är så konstigt, LILLA Alex har körkort och tar studenten i sommar. Och Linn då, är sambo och pluggar på universitetet. Ööh pausa lite nu va.. Jag kommer ihåg en sommar, det måste varit den sommaren han var lite drygt 1,5 år. Mia och Patrik hade fixat en pool ute på gräsmattan som vi badade i. Jag och Linn skojade och hade oss och Alex roade sig med att titta på. Ja, lugnt och fint satt han där och... bajsade! -Mamma, Alex har bajsat i poolen, skrek Linn hysteriskt när hon såg en korv flyta omkring. Hihihi det var kul!
Ja så nu vet ni det. Nu ska vi åka till Tessan som blivit husägare tillsammans med hennes Fredde. Det är också väldigt kul. I vår kommer dom ut till oss andra här på landet. Grattis till er alla. Och PUSS till Linn och Alex.


Öppna förskolan!

Idag har vi, tillsammans med våra bästisar Carro och Malte, varit på öppna förskolan. Stella hade så mycket att titta på. Hon som brukar ha svårt att sitta stilla i mitt knä längre stunder annars. Hon satt och tittade med stooora ögon och ibland kom det ett skratt. Malte tyckte att det var jätte kul. Han hade ett leende på läpparna hela tiden och hade inte tid att äta, då kan man ju missa något. På sångstunden kunde inte jag göra alla rörelser med Stella eftersom hon är så liten men hon var helnöjd med att lyssna på oss när vi sjöng. Jag visste att hon skulle gilla det för hon lyssnar gärna på mig när jag sjunger för henne hemma. Hon är nog den enda i världen som vill lyssna på min sång så jag passar på innan hon förstår att jag är totalt tondöv. Och vilket väder det är idag, kände att jag var tvungen att nämna det. När vänder det och börjar gå mot ljusare tider förresten?


Stella ❤ Malte

Stella tycker Malte är rolig. Hon hade svårt att sluta titta på honom igår. Malte vill helst klänga på Stella, men det gillar hon inte. Hon vill bara titta! Carro lyckades fånga lyckan på bild.


2-månaders kontroll.

I morse var vi på BVC för 2-månaders kontroll. Stella blev godkänd av doktorn som tyckte att hon var stark och stadig. "Hade jag inte precis tittat i hennes journal så hade jag gissat på att hon varit äldre än vad hon är", sa han innan vi gick. Kul! Sen var det vägning och mätning. 5600 gram och 57 centimeter så hon följer kurvan fint, eller ja, viktkurvan pekar lite uppåt men det är bara härligt.

Kök!

Idag har Nicklas satt upp socklarna under köksskåpen. Blev skit bra!


Dagens Stella!

Hon är så fin i kläderna hon fått av Alex och Fanny.


Fredagsmys!

Härligt fredag. Jag och Stella flängde runt med pappa Nicklas på eftermiddagen som behövde göra några ärenden. Sen lagade vi tidig middag när Stella sov och hann även äta innan hon vaknade, lyx! Sen var vi över en sväng till mamma och pappa innan vi knatade hem och satte på en film och åt gottis. Stella var nöjd hela kvällen och det gick ovanligt fort för henne att somna sen när det var dags. Härlig fredag!


Gårdagens outfit

 

Hagfors!

Vilken lyckad resa vi hade. Trots det var det skönt att vända hem igen igår. Det har gått bra att åka långt med Stella. Hon har sovit som bara den! Stella blev väldigt förtjust i gammelmorfar, jag tror att det var ömsesidigt. Även fast vi flängt från hus till hus så känns det som att vi fick en hel del kvalitetstid. Moster Mia skolkade från jobbet och var med oss och flängde runt under måndagen och även Alex som knappt hade några lektioner i skolan var med. Så himla kul! Mormor, som blev sjuk för många många många år sen, fick träffa Stella. Jag trodde inte att hon skulle förstå att det var vi. Jag var bara tolv när hon blev sjuk så hon har inte så lätt att förså att vi barn blir stora. men hon blev så lycklig. När hon såg Stella sken hon upp som en sol och hade sen svårt att släppa blicken från henne.
Stella har också en hel massa kläder med sig hem. Närmare bestämt halva stans barnbutik tror jag. Marina jobbar där så hon har hållt koll på att vi inte fått några dubbletter.
Så tack till er alla, morfar, Lilian, Karin, Hebbe, mormor, Mia, Patrik, Mona-Lisa, Marina, Birgitta och Alex (plastmorbror) och Fanny som verkligen träffade heeelt rätt.
Så mysigt att få ett par dagar med våra värmalänningar. Nästa helg kommer Linn och Mia till oss, jippi!
Och innan vi åkte hem fick vi träffa Linda och hennes Clara en stund. Clara är bara ca 1 1/2 månad äldre än Stella. Jag önskar att vi hade hunnit stanna längre men det får bli nästa gång. Stella och Clara hade väl inte så jätte stort utbyte av varandra direkt. :)
 
Mamma och Stella under fikapaus.
När gammelmorfar kommer och skojar har Stella väldigt nära till skratt.
Mona-Lisa myser lite med Stella.
Såhär skönt var det att komma ur bilstolen i söndags.
Fyra generationer. Gammelmormor med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
Gammelmorfar med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
Det var lite lätt att fånga dom här två vilddjuren på bild. Mamma Linda assisterar.
Sen faller vi...
 
Extra tack till Lilian som, som vanligt, tagit så bra hand om oss. Mättar våra magar med god mat och står ut med oss när vi sprider ut oss där hemma.
 
 
 
 
 

Hemåt igen!

Trött stjärna som vi har med oss hem.


Stella i Hagfors!

Vi har det bra. Fullt upp! Stellas nya favorit är gammelmorfar.


Tupperware-Party!

Idag hade jag tupperware-party hos mig. En dam som är granne till Carro höll i visningen sen shoppade vi medans vi fikade. Det var riktigt trevligt och jag har nu införskaffat lite nytt. Tack till er som kom och hoppas ni hade lika trevligt som jag. Nu bara måååste jag sova. Efter frukost rullar vi mot skogarna i Värmland! :)


På andra sidan..

..kaggis hos Emelie och Calle.


BVC

Idag var pappa Nicklas med på BVC. Stella har passerat 5 kg sträcket och väger nu 5150 gr. Och är 56,5 cm lång. Duktig flicka! Dock har hon inte haft en bra dag. Vi hann knappt hem från BVC innan det var dags att åka på återbesök hos barnmorskan i Tullinge. Så det har liksom varit upp och ner i bilbarnstolen och så har hon blivit väckt. Så när vi äntligen var hemma vid 3 så var det bara gråt från min trötta tjej. Vi gick och la oss båda två och tillslut somnade hon, och ja med för den delen. Hon sov till halv 8 så vi får väl se hur den här natten blir. :) Lilla skruttan... Imorgon är det Tupperware-party och på söndag rullar jag, Stella och mamma mot släkten i Hagfors. Härligt!


Muffins!

Bakar inför imorgon. I receptet stod det 20-25 st. Varför blir det aldrig så mycket som receptet utlovar. Är det bara jag som har det här problemet?


Fix!

Vilket skit, försökte lägga upp ett inlägg igår kväll men det gick inte. Störande!
Jag kom i säng lite senare än jag brukar för jag satt på golvet och fixade med en täckskiva. Den ska vara i köket mot bardisken. Liksom framför barstolarna, fattar ni vad jag menar?
Det finns ju inga färdiga täckskivor dit så pappa fixade en vit skiva och jag har beställt en väggtext. Väggtexten från helvetet kan jag meddela... Luftbubblor och så ville den inte släppa från skyddsfilmen. Vilket pillerjobb men med massor av tålamod (som jag inte visst att jag hade) så blev den klar och ser rätt okej ut. Den duger tillsvidare. Sen ska jag nog ha tapet där och kolla med min glasmästarkompis Rikard om man kan sätta typ plexiglas eller något liknande framför så den skyddas. Nog om det nu är det dags att gå upp och få i sig lite frukost. Sen är det besök hos BVC som står på schemat. Ska bli lika kul som vanligt att se hur lillan växt.


Shopping och kokoskakor!

Vilken bra dag vi haft, Stellis och jag.
Det började redan imorse när hon väckte mig 5.30. Det braiga med det var att hon sovit hela natten. Hon brukar annars  vakna någon gång mellan 2 och 4 och vara hungrig. Men inatt var hon tydligen trött, hon får gärna göra det till en vana.
Lite handling på Maxi var ett måste, gud vad det är jobbigt att handla med barn. Eftersom man ställer ner bilbarnstolen i kundvagnen så finns det liksom inte mycket plats kvar för varor.
Väl hemma hann jag packa upp varorna, äta lunch, sätta på tvättmaskinen, diska, laga middag och baka en omgång kokoskakor innan den lilla damen vaknade och ville ha min uppmärksamhet.
En promenad på det och sen gick vi över till mamma och pappa, mat och fika innan vi gick hem och tog emot pappa Nicklas när han äntligen kom hem från jobbet. Jag längtar faktiskt till han börjar jobba vanliga tider igen, mina dagar blir så långa.
 
Imorgon är det torsdag vilket innebär torsdagsfika med morsorna.
 

Tisdagslunch!

Mamma bjöd på lunch idag <3


Blindstyre!

Igår gjorde Nicklas en "typiskt Nicklas". Jag hade beställt en tavla som igår kom på posten. Överlycklig för att den kommit (väntat 5 veckor) så ringer jag och berättar det för Nicklas som är på jobbet. Hänger upp den ovanför vår säng. Förresten, om ni tycker att det ser trist ut i vårt sovrum så ska vi skaffa ny säng och få in garderobsdörrar. När Nicklas kommer hem så ligger jag på sängen och narrar Stella. Nicklas smyger in och hälsar och frågar "vart är tavlan?" varpå jag undrar om han lämnade synen på jobbet och säger att han får väl leta lite. Han går runt i husets alla vrår och kommer sen tillbaka och undrar vart den egentligen är. Och ja det är då han ser den, precis ovanför huvudet på mig hänger den stooora tavlan på den tidigare så vita tomma väggen. Ja vi fick oss ett gott skratt iaf. :)


Upp & ner

Igår skulle jag ta lite bilder på Stella. Men det resulterade i detta istället.
Jippi! Vilken kraftansträngning. Sen gick vi och bytte body om någon undrar :)

Ost-varning!

Måste varna er alla för den här hemska osten. Handlade för ovanlighetens skull på Willys och tyckte att "det var billigt för filen ost" och la glatt ner en påse i vagnen. I lördags gjorde vi omelett till lunch med skinka och river ost på. Fy säger jag bara! Den luktade spya och smaken kan jag inte ens beskriva. Tom konsistensen var hemsk. Omeletten åkte ner i soporna. Det är då. Nicklas ser att det står inte ens att det är ost, det står pizzamix. Det måste vara låååångt ifrån ost eftersom dom inte ens fått skriva det på påsen. Jag undrar verkligen om folk köper det här eller om försäljningen bara baseras på att folk gör samma misstag som mig?!


Fars dag!

Fars dag igår och vi uppvaktade Nicklas vid frukost, Nicklas pappa vid lunch och min pappa vid middag. Nicklas gjorde klart det han behövde maskinen till och åkte och lämnade tillbaka den mellan firandet. Den var ju så söt, lilla grävisen.


Påfyllning i garderoben

Eftersom Stella kräks en hel det så blir det rätt mycket klädbyten på en dag så idag var vi och shoppade lite mer mormor för att fylla på garderoben lite. Dessutom så är hon på god väg att kliva i storlek 62, det är lite stort medans vissa plagg i storlek 56 är för litet. Så hon ligger lite mellan två storlekar, vilket är bra för då är det rätt mcyket som ändå går att använda just nu.
 
Stella är iaf nöjd med det hon fått idag. :) Även jag fick med mig en tröja hem, det var inte igår jag köpte kläder till mig.
Sen har vi haft en herrans massa besök. Jimmie, Nettan och Leah. Camilla och Rikard hakade på och när dom åkte stod farmor och farfar i dörren. Dagen bara sprang iväg och jag har väl fått i mig 4 koppar kaffe idag, hör inte till vanligheten..
Nicklas har varit ute och grävt, han passar på nu när han har en liiiitengrävmaskin hemma.
Nej nu är det dags att stänga igen. Jag är ju faktiskt väldigt trött. God natt!

God morgon!

Stella är en morgonpigg tjej..


Stella bajsar


Torsdagsfika!

Halva dagen har bara gått men vi har hunnit med massor. Stella slog upp sina blå redan klockan fyra (!) idag. Jag fick frukostsällskap av världens bästa mammalutt. Stella somnade om så jag hade ett par timmar att fixa själv. Sen har jag haft en värdering av huset, hämtat dom sista papprens på kommunen och torsdagsfikat med mammorna. Får se vad resten av dagen bjuder på!


Stella lyfter huvudet

Film på när Stella ligger och lyfter på huvudet. Hon har idag (åh jag är så stolt) vänt sig från mage till rygg två gånger. Sen sprang jag och hämtade telefonen för att filma en tredje gång men den kom aldrig. Nybörjar tur eller inte, vad vet jag, kul var det iaf.
 
Mammas hjärta.
 
Kul med video va?
 
 

Smile!

God morgon från Stella!


Novemberdag!

Helt plötsligt var min fina Sofia hemma i Stockholm. En kortis på 48 timmar och hon bjöd in oss på frukost imorse. Det var den enda lediga luckan hon hade innan hon fortsatte dagen med en tenta innan hon skulle slänga sig på planet hem till ö-vik igen. Så mysigt med frukostsällsakap.
Stella gillar Sofia!
 
Efter lunch kom mamma hem tidigare från jobbet och sällskapade oss. Vi kokade kaffe och packade ner ett par bullar och gick ner till stranden och fikade. Sol men ändå rätt kallt så vi blev inte så långvariga. Väl hemma tog jag tag i städningen och hann med hela huset innan Stella vaknade. Vilken lycka!
Mamma och jag lagade middag tillsammans, grytbitar med gott kött vi fått av Nicklas chef. Gott!
 
Imorgon ska vi till BVC. Jag tycker det är kul, väga och mäta och få prata av mig lite!
Fin bild som Sofia tog imorse.
 

Malte + Stella

Idag har vi hälsat på Malte och Carro. Som vanligt sprang dagen iväg. Väl hemma blev det promenad, fika med mamma, laga middag, bada Stella, natta Stella, duscha, natta Stella igen och nu ligger jag är i sängen. Senare än planerat men sova kan man göra i graven. Imorgon blir vi bjudna på frukost hos Sofia så det blir ingen sovmorgon. Vi måste passa på innan hon sitter på planet tillbaka till ö-vik och kärleken. God natt! Bild på Stellas bästis Malte.


Första helgen i november

Helgen sprang iväg.
Jag gillar helger mer nu när jag är mammaledig än när jag jobbar nästan, för det är så härligt när man har sällskap här hemma.
Helgen har bara spenderats med familj.
Med ett litet undantag för Nicklas som blev bjuden på middag av chefen i fredags, då passade jag på att bli ompysslad hemma hos mamma och pappa.
Igår var det bullbak här på elvan. Mamma stod för både baket och lunch. Och jag sprang runt och hann städa lite i köket. Hon är bra i köket, min mamma!
På kvällen var vi bjudna till Stellas farmor och farfar. Även där serverades god mat och sen var det mys med Stella för hela slanten. Timmarna srang fort iväg och vips var det dags att vända hemåt, man vill hinna sova innan Stella väcker en på morgon och är pigg som en solstråle.
Imorse mös vi i sängen en stund med en glad tjej. Nicklas har fixat ute och även bytt däck på min bil, duktiga han. Lunch blev det på tian med min favvorätt hemmagjorda kycklingburgare. Lite plock här hemma innan mamma drog med oss på en promenad i solnedgången.
Vi slog på en film här tidigt ikväll. Nu är Stella nerbäddad och vi ska strax bädda ner oss själva också.
 
Tack för en trevlig helg mormor, morfar, farmor och farfar!

Glad tjej!

Lilla hjärtat. <3


Torsdagsfika!

Torsdagsfika enligt tradition med Linda och Carro, och Malte och Stella med såklart.


Rekord!

Stella har sovit till 5.20. Vi är i chock. Det har aldrig hänt. Trodde jag skulle smälla av när jag såg vad klockan var nu när hon väckte mig. Är hon sjuk? Har jag varit döv i natt? Näe allt var som det skulle. Det är alltså sant, jag har fått sova 6 timmar i sträck. Tack mitt lilla hjärta för det behövde mamma.


RSS 2.0