Kompis-målning!

Jag har fått så bra hjälp av fina Camilla och Zara idag. Ni är guld värda!
Nu är det bara ett lager till på framsidan sen är den klar.
Imorgon ska jag försöka komma upp tidigt och fortsätta. Så om någon därute har tråkigt så finns det en pensel till! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2733316/images/2012/pic_200628194.jpg" class="image">


Fortsatt målning!

Jag har målat idag med. Var och köpte en egen fuktmätare imorse så jag har koll. Tror att trät är fuktigare på morgonen så jag var osäker på hur dags jag kunde börja måla, men när jag testade strax för elva visade mätaren att det bara var att köra på.

Så idag har jag målat ena kortsidan och en del av baksidan. Synd bara att man måste stå i skuggan och måla.
Man fick ha en extra tröja på sig medans resten av gängen har gått runt i t-shirt. Jaja jag är iaf nöjd med dagen. Vid halv åtta tänkte jag gå på den andra kortsidan men insåg att jag var rätt trött och hungrig och gick in istället.
Imorgon blir det några timmars jobb sen ska jag hem och måla. Blir rätt besatt när jag har ett projekt.
Om ni undrar varför jag lämnat övervåningen så är det för att jag är så höjdrädd. Mamma har dock lovat att göra ett försök "det är ju inte så högt" ja vi får väl se.







Nicklas har fortsatt (bråka) med OBS-skivorna. Jag har allt hört ett par svordommar innefrån idag. Hade säkert underlättat om han haft en tredje arm.



Vad tycker ni? Tror ni att det blir bra med vitt?


Nu målar vi huset!

Idag har jag och mamma börjat måla huset. Det är så roligt att få se lite förändring. Och det kommer bli så VITT och FINT!!

Resultat efter 3.5 timmes målning.


Fot SPA

Gårdagen bjöds på fot SPA. Det var svärmors födelsedagspresent. Åh det var så skönt och behövligt!

Efter det åt vi en bit mat på stan innan vi rullade hemåt. Väldigt trevligt hade vi!

Första gången som jag var på fotbehandling men absolut inte den sista. Men att det finns dom som valt att jobba med fötter har jag väldigt svårt att förstå...


Kap Verde

Ja som sagt så ska jag dela med mig lite av Kap Verde.

Jag kan säga såhär, vi har haft en fantastisk semester. Men åk bara hit om du vill ta det lugnt. Vill du festa, shoppa och vara äventyrlig bör du välja ett annat resemål.
Vi var på ön Boa Vista och bodde på Riu Touareg som ligger på Santa Monica stranden. En vit bred sandstrand som är 1.8 mil lång!
Folket är trevligt på ett äkta sätt. Och det känns som att dom tycker att det är kul att ha oss turister där.
Boa Vistas flygplats är världens minsta internationella flyplats, om jag inte minns fel så glöm taxfree shoppingen där och ta den på Arlanda. Flygtiden var rätt dryg då Fritidsresor mellanlandar på Gran Canaria och tankar och byter besättning. Så drygt 9 timmar alltså.

Det blåser mycket på ön och det störde oss lite, vi fick höra att det brukar blåsa minde än vad det gjorde när vi var där. Någon berättade också att det endast är 3-4 regndagar per år, om det nu kan stämma.
Ganska stora vågor när man skulle i havet som vi alla fick erfara, speciellt jag som hade sand i hårbotten flera dagar efter ofrivillig volt på botten.

Hotellet

        

     

Stranden

     

Flygplatsen

  












Imorgon...

..ska jag dela med mig lite av Kap Verde. Tiden bara rinner iväg så jag har inte hunnit med det tidigare.


El och gips

När vi kom hem blev det bara några timmars sömn innan Nicklas och Fredde skulle mötas i huset och börja dra elen.
Jag har knappt varit där, kändes lite skönt att inte behövas så jag passade på att hålla mig lite undan. Fick springa över och konferera ett par gånger bara.
Grymma som dom är var dom klara med elen på lördag eftermiddag, eller klara och klara, det är klart i ytterväggar och sen fortsätter dragningen efter att inneväggar står upp.

   

I söndags fick Nicklas upp dom två första gipsskivorna.



Som pappa glatt fortsatte med idag.



Det tar sig!


V18

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar. Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium. Vikt 220 gram.

Mamman

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.


Vips så var vi inne i vecka 18. Vecka 17 bara försvann eftersom det var semester.
Snart halvtid, nästa vecka är det ultraljud och vi får väl se om datumet ändras då.
Magen har växt mycket de senaste dagarna. Och jag får springa på toa titt som tätt.


Sista dagen!

Idag är det sista hela dagen här på Kap Verde och ångesten börjar krypa sig på. Känner mig inte alls sugen på att återgå till jobb och husbygge. Kanske lite för kort ledighet för att känna sig utvilad.
Idag blir det stranden. Den är underbar fast lite stora vågor när man ska i och upp vilket både mamma och Nicklas har fått erfara. :) jag brände baksidan av benen igår och skinkorna alltså är det inte så skönt att sitta ner. Hoppas det går över innan flygresan. Har bränt mig fast jag haft hög solskyddsfaktor och så känslig brukar inte jag vara. Undra om det har med graviditeten att göra?! Magen är iaf skyddad för den känns onödig att exponera allt för mycket i sol.
Nej nu är det dags att gå upp. Frukost 7.30 sooom vanligt.
Förresten ligger vi tre timmar efter svenskt tid. Fattar inte riktigt hur det kan gå ihop...


Semestersöndag!

Efter världens oväder imorse så är solen på väg tillbaka.


:)


Semester!

Hallå allihopa!
Har hört att det snöar hemma. Det gör det inte här. :)
Flygresan gick kanon trots den var lång. Niklas höll sig på gott humör även fast han hade så ont i ryggen att han knappt kan röra sig.
Imorse väckte vi mamma med sång och ett paket med en IPad så vi har en lycklig 50-åring i gänget.
I eftermiddag ska vi till SPA avdelningen och bubbla och vi damer ska få manikyr.
Så himla trevligt ställe, jag återkommer med bilder nu när jag har hittat Wifi området. :)


Packad och klar!

Nu är det läggdags eftersom klockan ringer 2.30.
Dagen blev inte riktigt som planerat eftersom mamma och pappas vattenpump helt plötsligt sa upp sig. Inget vatten i kranen alltså. Väldigt passande, och inget mekaniker kunde komma på direkten.
Så det fick bli middag på Kassmyra kiosken och dusch hos Nicklas pappa efter att vi roddat med bilar.

Nu är jag iaf redo för semester! :)

Imorgon har vi nio timmar och 20 minuters flygtid framför oss. Jag gillar verkligen inte att flyga. Men det är väl värt det när man kommer fram.

Vi hörs!


Målning

Det har blivit en del målning i helgen. Takfoten är nu färdigmålad. Skönt!
Mamma och jag har grundat en gång och målat en gång med täckfärg och imorse kom Camilla ut och hjälpte mig att stryka på andra lagret med täckfärg.



En enkel liten plantering utanför huset.


V16

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamman

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

3 dagar kvar!


Gårdagen!

Igår isolerade jag klart där badrummet ska vara, eller nästa klart iaf, Nicklas ska konferera lite med Jimmie rörmokare så det blir rätt med rören.
Pappa reglade för att göra fack utanför väggen på övervåningen. Svårt att förklara för er som inte varit i huset men smart är det iaf :)
Och Nicklas gick efter och isolerade så nu är det stängt mellan över och undervåning.
Pappa och mamma byggde någon anordning så vi kan måla lite och låta det ligga på tork. Så snart är det dags att gå ut och måla.

Tack Robban och Monica för dom fräcka trädgårdshandskarna och påskblomman!


Här behöver man inte frysa inte!

Varmare inne än ute, det är inte så vanligt i vårt hus. Men pappa har dragit igång gasolvärmaren så idag är det skönt här inne.


Det börjar ta form.


Kommunen ställer in!

Imorse skulle kommunen göra ett arbetsplatsbesök hos oss. Då skulle, förutom kommunen, vår kontroll ansvarige och jag eller Nicklas närvara (nitlotten föll på mig). Så när jag är på väg hem från jobbet och är ungefär i Vårsta ringer Nicklas för att han har precis fått återbud från kommunen, 25 minuter innan bokat tid. Vår kontrollansvarige stod redan på plats så jag åkte gem och mötte upp honom iaf. Men detta är tredje gången dom bokar av.
Till saken hör att om vi hade bokat av mötet senare än en vecka innan så hade dom debiterat oss 3000 kr. Men dom fick ringa 25 minuter innan...
FY SKÄMS!


V15

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.


Äntligen Hemma mässan och glespanel i tak!

Jag och Nicklas startade dagen med att besöka Äntligen Hemma mässan. Väldigt onödigt eftersom vi inte fick svar på en enda fråga vi hade. Vi var och frågade i Nibes och IYTs montrar men på båda ställena fick vi bara en broschyr och mer än så kunde dom inte säga utan tyckte att vi skulle ringa till kontoret på respektive företag, för att dom som stod i montrarna inte visste var som var bäst för just vårt hus. Hmm var dom inte med på mässan med monter för att sälja? Inte nog med det så var det dyrt att gå in. 130 kr per person och 70 kr i parkering för dryga två timmar (vi var där i kanske 45 min). Alltså 330 kr totalt för oss. Ja vi fick iaf en varsin kudde från Kungsängern, TACK!
Nej vi kommer inte gå dit igen.

Tillbaka hemma, vilket vi var innan lunch, var det bara att dra på sig arbetskläderna och gå ut till mamma och pappa som var och snickrade i vårt hus. Så pappa och Nicklas har satt upp glespanel i taket och jag och mamma har gått efter och isolerat.
Dagen slutade med dammsugning så det är rent och snygg när kommunen kommer ut på arbetsplantsbesök i veckan.

  

  


RSS 2.0