Bridesmaids

Asså shiiiit vilken rolig film. Klockren! Har du inte sett den bara måste du se den.



No Thailand

Det blir inge Thailand för oss i mars. Alla fyra är överrens om att vi inte har tid helt enkelt. Vi vet inte alls hur långt vi har kommit med husbygget då så det känns inte bra att veta att det ska stå stilla i tre veckor. Men mamma som promt ska vara utomlands på sin födelsedag ska ju självklart få vara det. Hon fyller bara 50 en gång :)

Så vi kommer åka en vecka iaf. Och vart åker man om man vill ha det varmt i april? Cran Canaria som man hittar lika bra på som i sin bakfika. Nej det låter inte jättekul.

Men vi har hittat Kap Verde. Det ser ut som ett paradis! Vi får väl se hur det slutar... Jag har tittat ut det perfekta hotellet på det perfekta stället.

Riu Touareg Couples


Riu Touareg Couples








Födelsedagsfika och kräftskiva

Stig (Nicklas farbror) fyllde år i lördags så därför var vi nere i Trosa och hälsade på honom och Nina på deras sommarställe. Så himla fint! I början av sommaren byggde dom ett stort trädäck men pool och bastu på.





Efter fika och promenad fick vi gasa hem för att byta om lite snabbt och rulla ner till Andreas och Linda. Självklart blev vi lite sena men vi var ändå inte sist.
Andreas och Linda hade riggat med partytält och infravärme, dom har väl hört vad jag tycker om att frysa.
Även fast jag inte åt kräftor fick jag i mig en hel del. Linda hade gjort så goda pajer (hon har nu lärt mig tycka om västerbottenpaj) och en fräsch efterrätt på det.
Det var så trevligt så vi blev kvar till 3. Bra Minikräftis!




Imorgon är det bio med tjejerna. Wiiiie!


Bra slut på bra helg

Idag är jag en tröttmössa. Vi hade så trevligt hemma hos Andreas och Linda så vi blev kvar till klockan tre. Dom hade riggat med partytält och infravärme. Tummen upp för det!
Linda hade också fixar sååå god mat.



Kostigen

Igår var det middag på Kostigen. Alltid lika trevligt och livligt! Två barn som håller låda är vi inte riktigt vana vid hemma. :)

Carro hade lagat så god mat. Lax och grönsaker som hon la i folie på grillen. Och potatis som hon stekte på ute på grillen. Det får hon gärna bjuda mig på igen, kommer antagligen sno receptet av henne också.

Till efterätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Eller vaniljsås med äppelpaj brukar det ju oftast blir. Jag hade med mig Kebabchips som vi fått av OLW på jobbet. Liam tyckte "babsipsen" vad lika gott som vaniljsås så han dippade chipsen i vaniljsås. Härliga unge!

Vi avslutade kvällen framför tvn. Liam slockna ganska snart och Adelia traskade mellan mig och Carro på golvet tills ögonen gick i kors och hon knappt kunde stå upp.

När barnen lagt sig satt jag och Carro med varsitt glas vatten i köket. Jag fick lockar i håret medans vi uppdaterade varandra om vad som hänt på byn. :)

Carro, du och jag har inte fastnat på samma bild sen 2006. HALLÅ?!





Snart helg

Torsdag idag och jag tänker vara en riktig soffpotatis. Jag har ju tränat söndag, måndag, tisdag och onsdag så jag är värd det.
Mamma och pappa har dragit iväg med båten och snart kommer Nicklas hem från jobbet. Vi ska äta god mat och bara mysa. :) Eftersom jag varit sjuk så har jag inte lagat mat på 6 veckor men ändå står man med idetorka på ICA. Hur är det möjligt? Ringde Nicklas och fråga om hade några förslag "något snabbt och gott" säger han och det gjorde ju inte saken lättare direkt. Men det blir någ något med pasta iaf..

Imorgon är det fredag och jag slutar ett. Då ska jag direkt till frissan Anette som ska få klippa och slinga mig. Sen ska vi hem till Carro, Andreas, Liam och Adelia. Där får vi middag och Carro har säkert fixat någon god efterätt om jag känner henne rätt. Det var flera månader sen vi umgicks en hel kväll allihopa så det ska bli kul!

 

Söndag

Vilken kväll det var igår. Det var super trevligt! Hade det inte varit för att Nicklas skulle upp och jobba idag hade vi stannat längre. Vi lämna festen vid ett men dom andra höll nog på några timmar till. Yoyo hade uppdaterat sin status på fejjan vid femsnåret. :)
Själv var jag pigg och glad imorse vid åtta när klockan ringde så jag gick upp och åt frukost med Nicklas. Sen tränade jag innan jag åkte ut till Kaggis. Har även hunnit hängt på Carros altan i några timmar på eftermiddagen.

Tack Fressan för en trevlig kväll!!






Tegelvretens pinglor och Martin.


Nu är det dags för ni vecka igen. Den här veckan kommer gå för gissar jag. Det blir väll träning iaf två kvällar. Bio en kväll med tjejerna. Kräftskiva (igen) på lördag och sen ville Carro och Andreas bjuda oss på middag på fredag, och det tackar man inte nej till. :)

Kräftskiva

Ikväll är det dags för den årliga kräftskivan hos Fredde och Tessan (Fressan). Hoppas det är liiiite varmare ute i år än förra året. Kommer ihåg att Emelie hade mössa och vinterjacka då, det kanske man ska köra på ikväll?



Härliga fredag

Jobba, gymma och äta tacos med mina bästisar (Nicke, mamma och pappa). Bra fredag med andra ord.

Lite uppdatering om vårt bygglov.
Jag ringde kommunen i onsdags och dom hade inte ens börjat titta på vår ansökan. Det skulle alltså ta några veckor till men nu var dom fullt bemanade på deras kontor. Vi har iaf fått klartecken för att börja på tomten. Så vi kan täcka av och spränga när vi går i väntans tider. Alltid något! Men jag fortsätter ringa kommunen så dom kanske skyndar på. Vi SKA resa huset innan vintern.


Torsdagsfika

Linda, Andreas och Maja bjöd in till fika ikväll. Åh vad härligt det var att träffa alla fina och roliga vänner. Hade det inte varit för att det var torsdag och klockan ringer 06.00 imorgon så hade det blivit flera timmar på den altanen. Vi har också blivit uppbokade ännu en kräftskiva. Jag säger såhär, efter 3:e september vill jag inte se en kräfta igen PUNKT SLUT!!
Men om man blundar för kräftorna så är det underbart att vara med sina vänner så jag klagar inte. Men jag fattar inte hur man orkar ha kräftskiva. Det blir så snurrigt för alla springer ut och in och ska tvätta händerna och man ska försöka få ner kräftskal och pappertallrikar i en säck och helst ha sopphämtning dagen efter alternativt dumpa skiten på en lämpligt ställe så man slipper stanken. Och hela kvällen sitter man och fryser och tänker att nästa år ska jag ta en varmare jacka. Hmm nu kanske jag har blivit bjuden på min sista kräfskiva. :)
Jag lovar jag kommer bjuda tillbaka, men inte på kräftor! Vi ska bara snickra ihop vårat hus först...


Idag har det hänt grejer

Nu ligger alla stockar i en hög och all ris i en annan hög.
Johan kom med traktorn och Nicklas var redo med motorsåg.

        








Tack snälla Johan för att du kom och hjälpte oss!



Back to work

Det var den semestern det. Två veckor var i min mening för kort och den senaste veckan för kall och regning.
Men första veckan var kanon då vi typ hela veckan låg på stranden med Camilla och Rickard känns det som och på kvällarna år god mat i trevligt sällskap. Sommaren blev väl inte riktigt som jag tänkt mig med tanke på Salmonellan men tack vara all ompyssling jag fått så är jag nöjd ändå. Nu är det i min mening bara två veckor kvar av sommaren sen är vi inne i september. Kräftskivor och födelsedagar (inkl min egen :)) avlöser varandra och så vips är vi inne i oktober.

Men lite jobbångest har jag allt. Det ska man väl ha? Iaf lite. Träningsväskan är packad så gymmet får besöka av mig imorgon efter jobbet. Matlådan ligger färdig i kylen. Allt är som vanligt igen. Förutom att jag och Nicklas är särbos och går och väntar på att få börja bygga vårat hus, så är allt som vanligt!

Igår fick jag förresten med mig Nicke på en promenad efter middagen. MYS!
Utsikten gör sig inte rättvis genom mobilkameran dock.

     

Uppfart

Nu har vi en uppfart, den ska självklart bara vara där tillfälligt så maskinen som ska ta hand om alla träd kommer upp på tomten.















BRA JOBBAT, NICKLAS!


Läckö Slott

Jag är inte direkt turistig av mig men hit vill jag verkligen åka. Det ser ut som ett slott taget ur en saga.
Vad säger du Nicklas, vill du se sagoslottet med din prinsessa? :)

Läckö Slott


Lite nytt

Jag kunde bara inte motstå dessa två ting när jag såg dom i butiken idag även fast jag inte ska handla massa saker innan huset är klart (ska väl kanske iaf vänta tills vi fått bygglov).

Fin ask som man kan ha på vardagsrumsbordet och gömma fula saker i typ fjärrkontrollen.




En stor fin nyckel som ska pryda väggen i hallen.


Och idag kom Nicke över och hälsade på och fick sig lite mat i magen. Det var roliiiigt! Imorgon är det fredag och då ses vi igen!

På lördag kommer också ett par (?) lass med grus till våran tomt så Nicke med grävmaskin ska fixa en provisorisk uppfart.

Imorgon förmiddag blir det premiär på gymmet. Har inte varit där på rätt många veckor nu pga av flytt och Salmonella, men eftersom Salmonellan är lika envis som jag och vägrar ge sig så vägrar jag att dom envisa bakterierna ska få mig helt ur form. Elakingarna har redan tagit 5 kg och en bh-storlek från min kropp.


Modig mamma i berg och dalbanan

I våras satt vi och pratat om grönan hemma när det kommer fram att mamma aldrig har åkt en berg och dalbana.
Det måste man ju någon gång uppleva tycker så hon lovade att hon skulle göra den här sommaren.
Så idag var det dags. Vi tog båten ut till grönan och gick runt en stund. Sen drog jag med mamma till berg och dalbanan och tyckte att det var dags. Men hon var tungen att gå runt att titta lite till.. Så vi gick en sväng till tills hon säger att "ja vi åker nu då så jag får det gjort".
Och vi åkte, mamma tyckte dock inte att det var lika kul som mig så min plan om att få upp henne i Twister sprack.

Så vi var alltså på grönan och åkte en attraktion, rekord! Men både jag och mamma var glada över åket.

Jetline

 


Kök



Som ni märker kommer det att bli mycket vitt och det som inte är vitt är svart!

Vi har sett ut Ikea kök med lyckorna som heter Lidingö. Det kommer vara rostfria vitvaror.
Funderar på att måla benen på våra svarta stolar svarta för annars kommer dom inte passa med ett vitt bord.
Den vita stolen är en barstol, vi kommer ha en del av köket som går ut och där kommer det finnas plats fåt två barstolar.
Klockan och lampan hade vi i lägenheten och det kommer passa perfekt.


Vardagsrum

Mina tankar om vårat vardagsrum.



Den där coola kistan funderar jag på att åka och köpa redan nu för att vara säker på att jag får den.


Stockholm Crusing

Såhär många "roliga" kort tog jag ta igår..







Rickard hann ta den här bilden som man BARA kan ta med en HTC :)



Middag på Hard Rock Cafe och sen var planen att vi skulle dansa vidare på Golden Hits. På Golden var det PACKAT. Så efter en timme där med Salmonella i kroppen var man rätt less. Då åkte jag och Nicke hem. <3


Minigolf

Igår var en bra dag! Jag spöa Nicklas i minigolf så han fick bjuda på middag :)







Stranden

Igår skulle vi åka ner till Stora vika där man kan bada i något stort kalkbrott. (?) Hur som helst när vi väl var där gick det inte att bada där längre för dom hade börjat jobba där med massa maskiner.
Hmm vad gör vi då, tänkte vi. Jo vi fortsatte ner till Nynäs och parkerade bilarna längs Strandvägen och hittade ett perfekt ställe att ligga på.

Jag tog årets första dopp, inte en dag för tidigt kan man väl säga!


  


Sen skulle vi äta middag i Skanssundet men hamnade i Trosa. Den var mysigt det med! Både jag och Nicklas kände lite ostbågsabstinens så vi shoppade en påse och åkte hem till soffan.

När vi kom upp imorse sken solen (som vanligt kan man nästan säga) och jag bestämde sanbbt att det skulle bli en dag på stranden. Idag testade vi Sandviken.. eller ska vi kalla det blåshålet?






Det blev en dag på stranden

trallalalala :) Dagen har till stor del tillbringats nere vid Kaggisviken men Nicklas, Camilla och Rikard. Lite lunch och lite rosé!

Nicklas har gått och trallat på "sensuella Salmonella". Taskigt!?

Efter grillning och poolning ligger vi nu utslagna i soffa och har precis smält i oss jordgubbar och grädde. Och sitter och smuttar på ett glad blåbärsdryck medans Nicklas dricker vid, blåbärsdryck ska vara bra för magen enligt mamma.


Salmonella

Gick upp imorse och ringde till Karolinska för att kolla om dom fått svar på mitt prov jag lämna.
Det hade dom. Jag har Salmonella. :( Herregud den måste vara höjden av otur att smittas av det i Sverige.

Kommer iaf inte äta kyckling på restaurang på länge den kan jag lova. Nej nu går jag ut och tröstsolar.


Första semesterdagen

Åh vad härligt det är att bara gå runt och lulla.
På förmiddagen var jag och pappis och låste lägenheten efter städarna sen åkta vi och köpte rottingstolar till nya bastuhuset. Det blev så bra!
Svängde förbi båten där det var något snabbt som skulle fixar för imorgon drar dom ut på sjön i några dagar.

På eftermiddagen var vi på banken och lämna nycklarna så nu är vi av med lägenheten. Så skönt!

För att fira det tog vi en liten shoppingrunda. Nicklas behövde nya badbyxor så det var lite brådis med det eftersom dom säger att det ska bli sol hela veckan. Kan det vara möjligt?

Just detb sen var vi över till vår frigga för pappa hade snickrat ihop en hylla så vi kunde trava ihop våra grejer lite smidigare, jag passade även på att hänga upp en liten gardin. :) Det blev skiiiitbra!

Nej nu blir det sängen. imorgon väntar en heldag med sol och bad med min man. Myyys!



RSS 2.0