Mormor

Åh vad Stella och jag blev lyckliga av att ha mormor på besök idag. <3


Stella

Hon är så fin vår prinsessa!
Jag börjar komma tillbaka och de känns jätte skönt. Inatt får inte Nicklas vara kvar på BB och det känns i hjärtat. Mig släpper som ut imorgon. Anledningen till det är att dom håller koll på mitt blodvärde eftersom jag förlorade mycket blod under förlossningen. Jag längtar hem samtidigt som det är skönt att veta att personalen här tar hand om mig om det skulle vara något. Jag längtar också efter er alla vänner och att få visa upp lilla Stella. Har inte haft ork att svara på alla sms och lyckönskningar men det tror bag säkert ni förstår. Så länge får ni njuta av några bilder på lillsnorpan.


25

I lördags hade jag (bättre sent än aldrig) lite 25 årsfirande i huset.
Fick dit kaffebryggaren så det blev kaffe i pappersmuggar och kladdkaka på platstallrik. Ganska enkelt men ändå väldigt trevligt.
Jag var tyvärr väldigt trött hela lördagen men som tur är har jag lilla mamma som hjälpte mig att baka när jag vilade.
 
När dom sista gästerna gick kändes det som att vi hade haft världens party i en hel helg i mitt huvud.
Men hade ändå den där härligt lyckliga känslan i kroppen som man får av att vara med sina vänner.
Tack snälla ni för uppvaktningen och dom fina presenterna!
Även i söndags fick vi fikabesök. Dag och Anna-Karin svängde förbi innan det var dags för dom att rulla tillbaka hem till Jönköping. Och Fredde och Tessan plus barnen kom förbi på eftermiddagen.
Felicia tittade på mig och undrade följande "hur kan du egentligen äta mat när du har en bebis i hela magen?"
Innan dess hade Nicklas varit duktig och satt upp huven från köksfläkten. Blev jäkligt bra!

v40

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamman

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.


Har varit hos barnmorskan idag. Mitt undertryck hade gått upp igen så jag fick göra ett urinprov. Men det var ingen fara för havandeskapsförgiftning. Fick en tid på fredag igen för att få det kollat en extra gång. Bebisen däremot verkar må toppen, och det är huvudsaken. nu ligger den fixerat och hjärtat klappade på i samma fina takt som vanligt. Skönt! Få helt enkelt hoppas på att blodtrycket är lägre på fredag igen..


Andra lediga dagen..

Och jag har haft mina bästisar Carro och Maltis på besök. Fika först sen justering av köksluckor, imorgon ger vi oss nog på handtagen. Det är ju skit svårt att få dom rakt. Men Carro har väldigt bra tålamod och tur är väl det! Nu är det dags att dra till barnmorskan (kanske för sista gången).


Första mammadagen!

Första mammadagen har bara sprungit iväg. Var uppe och åt frukost redan klockan 6 (?) och sen blev det fix med försäkringskassan och sortera in massa papper och kvitton som har med huset att göra i pärmar. Skönt att vara i fas igen. Sen åkte jag över till Carro efter hennes dagislämning. Så det blev kaffe och senare lunch. Dagen sprang iväg vid två var jag tvungen att åka hem för att ta emot en kille som skulle besiktiga ventilationen och ställa in den rätt. När det var gjort åkte jag en sväng med pappersinsamlingen och handlade rördelar till Nicklas och sen hem och lagade middag till familjen. Nu sitter jag här i min matkoma och konstaterar att det är jäkligt skönt att vara ledig!

97.1 %

Det närmar sig..


Sista dagen på jobbet!

Nu är jag mammaledig. Konstig känsla!
Tårta på jobbet fick jag och sen firade jag, Carro och Malte med en fina på Rosenhill. Nu är det plock i huset.


Stulna bilder från babyshower.

 
Här bjöd jag på lite bilder från min babyshower, stulna direkt från min fotograf Carro.
 
 
 
 

v39

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet. Vikt 3 450 gram.

Mamman

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


2 veckor kvar till BF och jag fattar ingenting. 3 dagar kvar på jobbet och det kan jag heller inte fatta. Jag ska alltså bara jobba 3 dagar till. Jag skulle kunna jobba längre känns det som nu men får det väl räcka, till vilken nytta ska jag slita. Kramp i benen på nätterna har blivit värre. Inatt var det från foten och hela benet tom låret. Shit vilken panik upp det blev. Måste packa bb-väskan också, förstår inte hur det kan kännas så jobbigt. Jag vet ju vad som ska packas ner. Två fötter sticker ut i högersidan mest hela tiden. Livat i magen under dagarna men mest när jag slänger mig på soffan eler i sängen på kvällen. På natten är det lugnt som bara den och det är skönt. Hoppas det blir så sen också!


Senaste nytt från husbygget

Här kommer ett gäng bilder från fredag till idag.
Och idag ser det ut såhär.



 

Sista måndagen på jobbet!

Fick precis ett sms från Linda "Hoppas din sista måndag på jobbet blir bra" och gud vad jag blev på bättre humör. Hade jag inte haft en tanke på. 
Är fortfarande glad sen i lördags för min fina babyshower. Och Nicklas skickade precis sms om att vi får elen inkopplad i huset idag. Så trotts att det känns som att jag blivit överkörd av tåget i kroppen just nu (slitsam helg i huset) så är det en bra dag.

Babyshower!

Ååååh jag fick en babyshower. Jag är sååå lycklig, och trött! :) imorgon ska ni få veta allt. Men tills dess vill jag bara tacka mina fina tjejer som ordnat med det här för mig. Ni är fantastiska. Tusen tack!


Besök hos barnmorskan!

Imorse var det dags för besök hos barnmorskan.
Blodtrycket var bättre än sist vilket antagligen beror på att jag har trappat ner på jobbet. Bebisens hjärta slog fint på 140. Magen mätte 34 cm och jag ligger fortfarande prick på kurvan. Vägde mig innan och ligger nu på 71 kg vilket betyder att jag gått upp 13 kg. Inte konstigt att det känns lite tyngre att röra sig. Jag ser klart och tydligt på fötter och händer att dom är vattenfyllda, men det kunde verkligen vara värre, jag ska inte klaga.
 
Pappa tippar på att bebisen kommer den 9 oktober, jag tippar på den 5e. Vad tror ni?

v38

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.

Mamman

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.


Upptäckte idag att jag glömt att äta min järntabletter i typ en vecka. Nu blir det bättring på det. Så mycket att tänka på just nu att en liten järntablett som ska tas varannan dag liksom försvinner ur tankarna. Lugnare på jobbet nu eftersom jag har gett ifrån mig mina arbetsuppgifter och det känns skönt att avsluta i lugn och ro. Passade på att kompa ut lite tid på eftermiddagen idag, blir så trött på dagarna eftersom jag sovit middag både lördag och söndag.

Annars är det lika livat som vanligt i magen och man känner att det blir mindre plats för bebisen att röra sig på. Men inga direkta förvärkar så det känns som att det lilla livet trivs därinne. Vi får hoppas det iaf, jag vill hinna flytta in i huset först och sluta jobba. Ska packa BB väskan innan veckan är slut, så slipper man stressa upp sig över det när det väl är dags!


Halvvägs till 50

Som sagt, livet är lite annorlunda just nu. Husbygge och bebis i magen och då fylla 25 år på en måndag. Som tur var har mina nära och kära iaf piffat till denna dag och igår på mitt mina kalas så blev jag ägare till en alldeles underbar rosa kitchen aid. Ingen är lyckligare än jag och jag bara ler när jag fantiserar om den på bänken i mitt vita kök. Nicklas hade också fixar in födelsedagstomten (?) tidigare och gav mig ett så fint halsband. Jag har lovat att inte ta av det nu eftersom jag tappat förra årets födelsedagpresent. Inte okej! Födelsedagstomten hade också med sig ett kamerastativ som jag önskar mig flera år tror jag. Väldigt lyckat!

Tack till alla er som grattat mig idag.

Och här morfar kommer en bild på kitchen aid (assistenten).


Min dag idag!

Carro och Malte kom med blomma till jobbet och sen gick vi ut på lunch. Bästa Carro! <3


Byggsöndag

Arbetet har fortsatt i samma anda som igår.
Det första jag och Nicklas gjorde imorse var att skruva ihop dom två sista kökskåpen, dom som ska göra bardelen. Vi la också på resten av bänkskivan för att se om det passade. Vi blir så nöjda. Arbetsytorna som vi får i köket kan man inte klaga på. Och jag vet inte om ni tycker som jag men köket är hemmets hjärta.

Efter det började jag brottas med stora skafferiet. Det är ett sånt skåp där man drar ut dörren ch lådorna följer med och i skåpsdörren var inte hålen förborrade utan det var jag tvungen att mäta ut. Mitt tålamod var i botten när mamma kom och hjälpte till kan jag säga.
Nicklas har gjutit en grund till pumphuset. Allt för hand så det tog lite tid och han var rätt mör i kroppen ikväll. Men bra blev det såklart eftersom han är så duktig.




Jani har fortsatt med kaklet i köket och är nu halvvägs. Bra blir det!

Imorgon kommer plattsättaren och fogar i badrummet, sen är det klart.

Bygglördag

Full rulle från morgon till kväll. Så mycket hjälp vi fick. Och det är vi så lyckliga för!
Markku in action!
Korvgrillning i vanlig byggordning.

Besök av hela familjen Karlsson/Andersson.
Nicklas jobbar med infiltration.
Vi hade turen att få behålla Anderas i några timmar när resen av familjen åkte hem.
Och då åkte bandet på grävmaskinen av, suck! Men det lagade dom lätt.
Jani började med kaklet i köket.
När kvällen kom var golvet lagt, golvet är alltså KLART! Och det är så FINT!

Tack snälla för hjälpen igår! Vi uppskattar det mycket.
 

9/9

Idag är det nästan min födelsedag. Ja man kan säga det eftersom Nicklas, mamma och pappa och mina svärföräldrar ska fira mig idag. Så det blir tårta på bygget. Ser att solen tittar in genom persiennerna så det kommer bli en fin dag.
Igår hade vi stooor hjälp av nära och kära. Golvet är klart, kakel i kök påbörjat och infiltration ska bara fyllas igen. Hoppas på att få mycket gjort idag med och ikväll kommer ett inlägg med massor av bilder. De ni!


Soliga fredag!

Härligt att komma hem tidigt en fin fredag som denna.


Garderober

Mitt och mammas mål med kvällarna efter jobbet den här veckan har varit att skruva ihop garderoberna till sovrummet. Och det har vi nu lyckats med. Lite krångligt när dom är så höra eftersom man måste spika ihop dom ståendes. Monterar man dom liggandes på golvet så går dom inte att resa.
Men finn ett fel på garderoben till höger om hörngarderoben... Sockeln sitter ett snäpp för långt in. Så det är bara att dra ut den och göra om. Trött blir man. Tack för hjälpen världens bästa mamma!


Garderober

Mitt och mammas mål med kvällarna efter jobbet den här veckan har varit att skruva ihop garderoberna till sovrummet. Och det har vi nu lyckats med. Lite krångligt när dom är så höra eftersom man måste spika ihop dom ståendes. Monterar man dom liggandes på golvet så går dom inte att resa.
Men finn ett fel på garderoben till höger om hörngarderoben... Sockeln sitter ett snäpp för långt in. Så det är bara att dra ut den och göra om. Trött blir man. Tack för hjälpen världens bästa mamma!


v37

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det. Vikt 3 kg.

Mamman

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


Har varit hos barnmorskan idag. Hon var 35 minuter sen, drygt. Hon tog blodprov för att kolla blodsockret och bodvärdet, det såg fint ut. Blodtrycket var värre. Undertrycket var 80 och brukar annars alltid ligga på 60. Därför fick jag göra ett urinprov för att barnmorskan misstänkte havandeskapsfögiftning. Provet visade att så inte var fallet men hon höjde ett varnande finger och sa att jag nu ska hålla koll på kraftigare huvudvärk och om jag får det ska jag kontakta förlossningen. Men eftersom urinprovet var bra så trodde hon mer på att det hade med stress att göra. Så nu blir det lite lugnare puckar både på jobbet och på bygget. Hjärtat slog lika fint som vanligt och det känndes så skönt att höra dom jämna slagen efter pratet om blodtrycket.

Annars börjar magen kännas mer ivägen. Det är jobbigt att inte kunna göra allt själv utan behöva hjälp att tex bära saker. Till och från känner jag av fogarna så därför försöker jag verkligen att undvika bärandet för det är då jag känner att det blir värre. I helgen ska jag packa BB-väskan så den finns klar den dagen det är dags att åka in. Men till BB ska jag inte förens efter den 2 oktober (9 oktober om ni frågar pappa/morfar) bara så ni vet!


Ett badrum blir till...

Idag kom vi hem till ett nästan halvkaklat badrum. Jag gillar honom, kakelsättaren, han är noggrann och håller ordning och reda på sina prylar. Han är alltså motsatsen till den traditionella hantverkaren.


September är här!

Först vill jag bara säga att det är kul när ni kommenterar, nu finns det också en bra funktion så jag kan svara.
 
Sista augusti i fredag och det var en riktig höstdag. Regnet öste ner hela dagen lång men Nicklas och Fredde höll humöret upp iaf. Mycket elfix som jag helt ärligt inte kan berätta så mycket om för att jag helt enkelt inte förstår mig på el.
 
Lördag fortsatte med samma regnrusk som innan och jag och mamma drog till Bauhaus och köpte kakel, som såklart var skitblött när vi kom hem. Mindre nöjd Nicklas som fick bära in blöta trasiga kakelpaket.
Jani var med ut och dom satte igen väggen i teknikrummet. Sen började dom lägga golv i somrummet. Jag fick upp gardinstång i både sovrum och barnrum.
Söndag morgon hängde jag och Nicklas på låset på Bauhaus för att köpa klinker och dörrkarm. Nu är allt köpt till både bardrum och kök. Skönt att alla val är gjorda. Pappa satte upp karm och tröskel in till badrummet, det behövdes göra idag eftersom kakelsättaren kommer imorgon.
Jani la klart golvet i sovrummet och Nicklas var ute och grävde ner en slang som Vattenfall sen ska dra elen i.
Blivande farmor Lena var här och lämnade babynest som hon köpt till bebisen. Tyvärr missade jag henne eftersom jag var ute med mor(mor) och köpte det sista kaklet.
Men den var så fin, tack Lena!
 

Gardiner!

Tänk att vi kommit så långt att jag springer runt och mäter för gardinstång och gardiner. Nu ska vi iväg och köpa kakel, på måndag kommer badrumskillen. I eftermiddag blir det kanske lite sy.


Godkänt!

I torsdags fick vi infiltrationen godkänd. Hon tyckte att Nicklas gjort ett snyggt jobb. Kul! Han är bäst helt enkelt!


RSS 2.0