Onsdag

Redan onsdag och ni ska få senaste nytt på bygglovsfronten hade jag tänkt. Har ni tröttnat på att läsa om det? Ja jag förstår er, jag är också rätt trött på det här.

Imorse var Ulrika från Miljöenheten och Nicklas och tittade på tomten. Vi behöver ha infiltration i burk (fråga mig inte vad det betyder) istället för det vi tänkt. Men ingen större skillnad har jag förstått. Lite dyrare att köpa men lättar att sköta om säger Nicklas iaf.
Så jag fick åter igen ringa till Hudikhus och be dom rita om ritningarna. Det får inte stå WC eftersom vi ska ha en förbränningstoalett. Där var dom som vanligt hjälpsamma och några minuter senare hade jag nya ritningen på mailen.
Vi behöver ha underskrifter från två av våra grannar på att vi gör infiltrationen. En underskrift har vi nu ikväll fått och den andra hoppas vi kunna lösa under morgondagen.
Vi ska också skriva in vilken förbränningstoalett vi tänkt oss att ha för att få med det i ansökan. Annars måste vi ansöka om det separat sen för man måste tydligen ansöka om det också. Vad ska man inte ansöka om? Man får väl ansöka om att flytta in sen också..
Går allt som det ska lämnar jag in alla papper på fredag morgon. Nu känns det faktiskt ganska nära. :) När vi har bygglovet i handen ska vi dricka champange kan jag lova.

Nej nu är det snart dags att gå och lägga sig. Imorgon har vi mässa på Globen men jobbet och det kommer bli en lååång dag. Först mässa hela dagen och sen middag och hockey med leverantörer och kunder.

Sen är det helg och på lördag ska jag åka till Adelia och säga förlåt för att jag inte kom och åt tårta med henne på hennes 1-års dag. Buu för mig.. Men grattis till lilla dig!

Hagfors-Kristinehamn-Hagfors och hem igen

Ännu en helg har gått och jag och mamma har rullat 86 mil i vårt avlånga land.
Det blev några mil extra eftersom Linn flyttat hemifrån till Kristinehamn. Hos henne var vi och fika och lagade middag tillsamman i lördags kväll. Det var kul att se hur dom har det och förhoppningsvis får vi se mer av Kristinehamn nästa gång vi kommer.

Annars har vi varit hos morfar och Lilian där servicen alltid är på topp. :) Lilians goda mat och fika har väl gjort att man lagt på sig några kilo efter den här helgen. Det är så mysigt att vakna på morgonen och höra hur dom stökar i köket. Morfar hade varit hos läkaren på kontroll och fick högsta betyg. Läkaren hade frågat hur han höll sig så ung. Duktigt morfar!!

Karin och Herbert var också pigga och glada och bjöd som vanligt på goda bullar. Det blev mycket prat om husbygge eftersom dom byggde deras hus själva, fast på 50-talet.

Som vanligt känns det lite vemodigt att åka hem. Jag önskar att jag hade er alla närmare för en helg är på tok för kort.


Tråkiga samtal från kommunen

På förmiddagen ringde dom från kommunen igen. Vi behöver tydligen få godkännt för avlopp innan vi kan få bygglovet godkännt. Så då var det bara att ta kontakt med miljökontoret. Där var det allt annat än raka bud vill jag lova.
Det som behövs göras nu är att vi ska ge ett förslag på hur vi ska lösa det med avlopp, sen skicka in det till dom som sedan kommer ut och tittar på tomten med oss och sen får vi besked om det blir godkännt eller inte. Blir det inte det så får vi lämna in ett nytt förslag och så blir det samma visa igen. Allt detta istället för att dom bara talar om för oss vad dom kräfer att vi har för avloppssystem.
Det som gör det extra krångligt för oss är att vi bor i ett område utan lokalt vatten och avlopp.

Just nu sitter Nicklas mitt emot mig vid köksbordet och skriver ihop och ritar ritningar. Förhoppningen är att jag får lämna ansökan direkt till dom imorgon efter jobbet och att vi kan få en tid tillsammans med dom i början av nästa vecka.

Just den här delen känns mycket mer luddig än bygglovs delen. Det kan bero på att jag i princip inte fattar någonting av det. TUR att Nicklas gör det säger jag bara..

Nu är snart dags att sova. Imorgon är en ny dag och då är det dags att sätta press på miljökontoret! :)

UPDATE! Möte på kommunen

Mötet på kommunen gick bra. Det visade sig att om vi bara tar bort farstukvisten från ritningarna så har vi hållt oss till reglerna.
Så jag ringde upp till Hudikhus och fick hjälp på direkten, ett par timmar senare hade jag nya ritningar på mailen. För att inte behöva vänta på att ritningarna kommer i A3 format på posten så sprang jag in till grannkontoret här på jobbet som säljer kontorsmatrial. Dom hjälpte mig att skriva ut en omgång av ritningarna så jag har skickat mamma att lämna in det till vår handläggare redan nu på morgonen.

Vi behövde också lämna ett bevis på vilket certifikat den kontrollansvarige har. Det är just nu det största problemet eftersom han inte svarar i telefonen...

Jag förklarde för vår handläggare att det var väldigt viktigt att det gick snabbt nu, och han verkade köpa det. Han var alldeles svettig när jag gick därifrån. Hoppas han tycker att jag var skitjobbig så han bara vill få klart vårt ärrende så fort som möjligt så han slipper mig. :)

Jag ringde till vår säljare Mats på Hudikhus och det ser ut som att vi kan få lite kortare leveranstid än 10 veckor om vi får snabbt svar nu från kommunen. Men det gäller att vi hinner blir klara på tomten också med sprängning och grund. Men jag är helt inställd på att det ska gå. Håll tummarna för oss nu..


Möte på kommunen

Ringde till kommunen imorse och frågade vem som var vår handläggare, eftersom chefen där sa att vi skulle ha en handläggare from tisdag den 20, alltså igår.
Fick då prata med vår handläggare Rang som granskat vårt bygglov och kommit fram till att vi bestrider reglerna på två punkter. Det ena gäller byggarean och det andra höjden.
Han ville att jag skulle komma in på ett möte på måndag. Det är alldeles för sent sa jag så det slutade med att jag ska vara där idag kl 11.

Känner mig lite nervös. Byggarean bestrider vi tydligen bara pga vår farstukvist så då är det väl bara att plocka bort den. Värre blir det med höjden. Den kan man ju inte trolla bort. Vi får väl se..

Jag uppdaterar er senare i dag!

Surprise!

Det var mer berg än vi räknat med under mossan, eller rättare sagt det var mer ojämt än vi trott.
Vilket innebär mer spränging för att få det jämt och lite lägre.
Nicklas har hunnit med mycket den här helgen och det är kul att se. Synd bara att man inte kan göra något själv!

En ny hög kommer till.



     











Du är bäst älskling!


Lördag

Tre lass ris och ett lass med stubbar har försvunnit från tomten idag.
BRA JOBBAT!







     

  








     



Zara och Sanna fyller år

Igår skålade vi för Zara och mig. Kanon kväll som vanligt!
Ingen kväll utan gruppfoto..

Camilla, vad göööör du? :)


Tack kära vänner för fina presenter! <3


Klockan ringde 6 imorse, då var jag inte pigg. Men en smörgås i magen och ett kaffe från Statoil så var jag mig själv igen. Vi åkte till Hammarby där Nicklas skulle hämta grävmaskinen och eftersom det tar ett tag att köra den hela vägen till Kaggis så ville vi vara ute i god tid. Nu är det full rullians på tomten. Taxen kör skyttetrafik med trakor och släp så snart är vi av med allt ris. Det är så roligt när det händer något!


Lill-lördag

God morgon mitt i stormen!

Shit vad det har blåst inatt, min taklampa vibrerade till och från igårkväll när jag försökte sova. Sjukt!
Idag står träning och date med min älskling på schemat. Men först några timmars jobb, det slipper man inte undan. Man kanske kan lura ut Nicklas och mamma på en promenad ikväll efter middagen också. Jag köpte nya promenadkläder i helgen som jag känner mig så sugen på att gå ut och gå hela tiden.

Måste också komma på vad jag ska baka för tårta tills på fredag också.. Några förslag?




Vinnare!

Tur att man har gymkort när man kammar hem en sån här storvinst på jobbet. :)





Förresten, hur ofta får man festinbudningar på posten numera? Typ aldrig. Men idag fick vi två. Tyckte det var helt sjukt att det bara låg två festinbjudningar i brevlådan. Hur glad blir man inte? Det låg inte ens en räkning där och förstörde partystämmingen. Den första oktober är det dags för den första och sen får vi vänta till självaste nyårsafton.


Ett litet steg framåt

Idag, efter ex antal samtal, har vi nu fått en handläggare. Jag börjar se ett svagt ljus i bygglovsdjungeln.

Skam den som ger sig..


I väntan på bygglov

Idag var jag på komunalhuset när bygglovsenheten hade öppet hus.
Vi ligger fortfarande i en hög och väntar på att vi ska få en handläggare. Före vår ansökan ligger 60 andra ansökningar. Det är precis lika många som det var för 3 veckor sen.
Ansökningarna behandlas i turordning från att dom kommer in och tar inte hänsyn till när bygget planeras starta. Vilket betyder att det antagligen ligger ansökningar före oss i kön som planerar att bygga i vår/sommar och alltså inte har samma panik med att få allt godkänt.
När vi påpekar att det faktiskt är en lag som säger att dom ska ge svar efter max 10 veckor säger dom bara att dom är ledsna men att dom inte hinner med. Det är inte bara vi som väntar bla bla bla.
För 3 veckor sen fick jag prata med chefen och innan vi avslutade samtalet sa hon "ring mig igen om ett par veckor om du fortfarande är orolig". Vad menade hon med det? Att hon kan hjäpla mig då eller var hon bara trevligt?
Halva förra veckan spenderade jag med att ringa henne men hon satt bara i sammanträde eller likande. Hur ska hon då veta att att jag är orolig..?
Den damen vi träffade idag sa "ska man ändra turordningen så är det bara chefan som kan göra det.." Det tolkade iaf jag som att dom kan bryta turordingen bara dom vill.

Så nu undrar jag bara hur jag ska få dom att vilja ta oss före alla andra...

Min födelsedag

Jag har haft en jättebra helg. Tack älskling för allt!
 Strosat på stan, ätit gott och bara umgåtts. Kan det blir bättre? Har även hunnit shoppa lite vilket också gör mig glad.

Och ikväll fixade mamma middag och tårta. Mmm så gott!

Har som vanligt lite söndagsångest när Nicklas åker hem till sitt. :(





Paket i brevlådan

Stannade vid brevlådan när jag kom hem från jobbet och vad ligger inte i den. Ett paket till mig! Såg på handstilen direkt att det var Martina som skickat. och till min stora förtjusning hade hon gjort en cd till mig som hon sjunger på. Med min favoritlåt också. Hon är grym på att sjunga och jag är glad över att hon själv börjat fatta det! Helt fantastiskt! Det gjorde min dag kan jag säga. Hmm undra om jag ska spela in en skiva till henne när hon fyller år? Nej ingen bra idé.

Väskan är packad, solen skiner och jag är glad. Dags att åka iväg med andra ord. Härligt!

Trevlig helg till er alla!

Grattis till mig..

..i förskott iallafall. Nicklas mamma och pappa har firat mig ikväll men middag och efterrätt. Alltid lika trevligt att umgås med dom. Och jag fick en så bra present, presentkort på NK. Presentkort är perfekt nu när man inte har något eget hem och inte har plats för massa prylar. Men lite plats i garderoben kan man alltid hitta.

Tack snälla Lena och Jani!

Nu har jag parkerat mig i soffan och hamnade framför Lyxfällan. När vi var i Hagfors i juni såg jag och Martina hela tv-teamet när vi var uppe på stan en sväng. Och det är det avsnittet som går ikväll. Det låter så konstigt att höra den dialekten på tvn. Längtar lite extra efter alla där.

Imorgon är det fredag. Yeeeees!


Längtar

Åh vad jag längtar till helgen då jag och mitt hjärta åker bort en bit.
Börjar bli en tradition att vi åker bort på min födelsedag, förra året var vi i Egypten och i år blir det Norrköping. Okej det är rätt stor skillnad på Egypten och Norrköping, men åndå!

Egypten


Ett litet tips!

Eftersom jag tvättar håret varje dag så ser det lätt lite fettigt ut om jag hoppar över en dag. 
Men jag har, tack vare Camilla, hittat räddningen för dom dagarna.
Batiste, torrschampoo. Okej håret känns inte nytvättat MEN det känns betydligt fräschare och lättare.
Jag köpte det gröna, luktar coconut.

 


Söööndag...

Söndagsångesten har krypit sig på och jag känner ingen lust till att gå upp när klockan ringer imorgon. Men som vanligt har jag haft en bra helg som, som vanligt, var för kort.
Det var mysigt att träffa tjejerna igårkväll och nu har vi båda spa och födelsedagsfirande att se fram emot dom närmaste veckorna.

Efter frukosten imorse åka vi till Nicklas mamma en sväng och tog en promenad och fika vid Vinterviken. Himla härligt! Det bara måste vi göra om inom en snar framtid.



Lägg märke till Lindas skåp. Hon har gjort det själv. Skitfint! Och den fina klockan jag fick av henne i födelsedagspresent. Jag gillade verkligen den. Den är så skönt att kolla på så jag kollar på klockan mest hela tiden.

Tack snälla Linda!


Och jag som inte skulle kolla på Idol i år satt självklart klistrad framför tvn ikväll. Suck!


Skanssundet

Vi skulle egentligen gå på bio igår. Men det var så fint väder och alla filmer gick så sent
(nu lät jag säkert gammal) så vi åkte ner till Skanssundet och åt middag på Bistron istället. Dom stänger nästa helg så vi tyckte att det var kul att åka ner och äta middag där en sista gång för säsongen. Det var lite kyligt med det gick att sitta ute ändå under den blå himlen. Helt vindstilla och höst i luften. Underbart men väldigt vemodigt för jag vill inte att det ska bli höst.






Dagen idag har jag spenderat i Tegelvreten med Carro och Adelia.
Vi satt och babbla i typ 3-4 (?) timmar sen var det dags att åka hem och få lite middag i magen för ikväll ska vi till Linda.



Det är inte alltid lätt att fånga den här damen på bild.. :)

     


Jaha nu är det dags att göra sig lite snygg för kvällen och sen slänga ner en flaska "Fresita" i väskan och bege sig mot Linda.

Håll en tumme för att Nicklas vill hämta mig ikväll.. :)


Lördag morgon och solen skiner

Jag har ätit frukost och ska snart ta reda på vart Carro + barn befinner sig.
"Solen värmer så vi kanske får lite färg idag" skrev hon i ett sms imorse. Låter inte helt fel!


RSS 2.0