Hemma-dag!

Idag har vi varit på hemmaplan. Vi fick finbesök av Linda och Maja på förmiddagen. Härligt att få prata med en vuxen en stund. Blir lite trött på min egen röst om dagarna som pratar bebisspråk. På eftermiddagen tog vi en promenad för att få komma ut lite. Träffade Calle och höll på att springa in i två älgar efter det. Sällan det är så händelserikt när vi är ute och rör på oss.


När pappa nattar..

...kan man somna lite hur som, det behöver tydligen inte vara bekvämt. 

Gym!

Idag har jag köpt träningskort så nu är det bara till att göra sig redo för att börja slita igen. Jag och Carro har pratat ett par veckor nu att vi vill komma igång igen.
Och som en blixt från en klar himmel. Dagens deal på Groupon var just träningskort på det stället vi skulle köpa kort. Vilket jäkla flyt. Vi betalar 1500 kronor för ett år istället för typ 400 kronor i månaden som jag betalade när jag tränade innan jag blev gravid. "Spara 78%" stod det, jo man tackar! Så nu kan vi träna i ett heeeelt år utan att behöva tänka på att det ska betalas varje månad. Det tackar vi mammalediga för. Så om några veckor är det dags! Kul!


Leopard!

Mamma kommenterade dagens outfit "du eeh, den här tiny leopard är inte direkt tiny längre". Jag får nog hålla med, det spänner faktiskt lite mellan knapparna. Tjockis!


Storm!

Har hunnit med mycket den här förmiddagen. Besök på jobbet, fika med Carro och Malte och en promenad på en timme och en kvart i stormen. Nu ska jag försöka få lillan att somna om så man får i sig lite lunch.


En månad som päron

Stella har idag funnits i vårt liv i en månad. Både jag och Nicklas är överens om att det känns som att vi haft henne längre. Man har nästan glömt hur det var innan. Nu börjar bitarna falla på plats och man börjar komma in i rollen som förälder. Vi lär känna Stella mer och mer för varje dag och börjar komma in i någon slags vardagsrutin. Eftersom solen skämt bort oss med värme i helgen så har vi passat på att vara ute. Igår var jag ute hela förmiddagen och eldade bråte från tomten och Stella låg i vagnen och sov. Mamma kom över och vi lagade god lunch och åt tillsammans med gubbarna. Nicklas grejade som sagt med pumphuset som nu är rustat för vintern och minusgrader. Imorse var vi uppe vid sju och jag, Stella och mamma drog iväg till Maxi efter frukost. Sen har vi grillat korv i solen. Fick besök av Camilla och Zara och vi tog en promenad innan vi gick in i värmen och fikade. Träffar båda två alldeles för sällan nu så det var härligt att ha dom här. Sen hann jag både vika och hänga tvätt och laga middag och fixa i köket innan Stella vaknade. Lyx! Calle kom förbi för att låna ut sin bil imorgon. Tur hade han att komma lagom till efterrätt, glass och ananas. Nej nu ska jag släcka. Snart är det någon som väcker mig igen...


Pigg tjej!

Pyjamasmys innan frukost.


Svampen

Av Sofia fick Stella ett set med tröja och byxor med svampar på (vad dom kommer på). Idag har vi testat det, tröjan var lite stor med det spelar inte så stor roll. Hon ser bara lite bredaxlad ut. :)
Just nu ligger hon i soffan och slaggar lite, hon har sovit hela dagen förutom när hon ätit. Jag kan bara gissa vad jag ska göra inatt...
Nicklas har isolerat pumphuset och jag och Stella har tittat på (en av oss sov..)

Skönsång i Kaggis

Igår när Stella kändes otröstlig testade jag ett ny sak. Jag drog på Backstreet Boys på Spotyfi och sjöng och dansade med henne i famnen. Halvvägs in i låten sov hon, alltså shiit vilken bra grej. Gå från gallskrik till sovande bebis på nolltid. Så idag har jag gjort samma sak. Missnöjd bebis, då drar vi på musiken och sjunger och det funkar varje gång. Dock blir hon lätt lite kinkig när man sen försöker sätta sig ner efter några låter men men... Så nu dansar och sjunger vi här hemma, allt för att ha en nöjd bebis. Kan berätta att Stellas favvolåt är As long as you love me med Backsteet Boys. Sen att jag inte kan sjunga för fem öre verkar hon inte bry sig ett skvatt om, tur!
 
Morgonmys bland alla nallar så det inte känns så stort och tomt i sängen. Bäddat med fleecfilt i sängen har vi gjort för att det inte ska bli så kallt i sängen när man lägger ner henne. Tips från Tessan som fungerade skitbra!
 
Vi livade upp stämingen lite med sommarkläder i det tråkiga vädret.

Kubik!

Stella går numera under namnet tjockis här hemma. Vi var på BVC och vägde och mätta imorse. Lillsnårpan väger nu 4445 gr, hon har alltså gått upp 500 gr på en vecka. Wiihoo vad vi är bra (tack för applåderna) trots att amma är jobbigt. 55 cm lång uppmättes på sträckbänken, som hon hatar att ligga på som säkert andra många barn.
1 månads kontroll var det också vilken innebär att man ska klara av att fästa blicken vid ett föremål på 20 cm avstånd och följa den med blicken när den flyttar sig. Ett plus om du även flyttar med huvudet och inte bara blicken. Stella flyttade både huvud och blicken. Stort A fick vi av Anki (barnsjuksköterskan).
 
Näe fy, låter jag sådär överdrivet stolt nu?
Sådär så man tänker "men lägg av, hon har ju inte direkt gjort något duktig, det är inte du som gjort att hon kan fästa blicken vid ett föremål".
Innan Stella föddes tänkte jag att jag ska aldrig bli sån, såndär överdrivenjättestoltmindotterärbästpåallt-mamma. Fast jag har upptäckt att man lätt blir det, är vi inte alla det inserst inne. :)
 
 
 

Hej då skitdag!

Vaknade med värk i hela kroppen i morse. Frös så jag trodde att värmen hade lagt av. Bäddade ner mig i soffan med Stella bredvid. Fick springa upp och kräkas en sväng, herregud vad trött man blir. Mamma kom hem vid lunch och hjälpte mig eftersom jag inte hade krafter att så upp. Så jag ammade och mamma bar på Stella efter. Efter ett par timmar piggnade jag till, måste varit något jag ätit.. Hur som helst så hade jag inte klarat den här dagen så bra utan mamma. Jag är verkligen lyckligt lottad som har dig, det vet jag. Du är bäst!


God morgon eller kanske god natt?!

Jag har upptäckt att med barn i huset är det lika normalt att vara vaken på natten som att sova. Stella väckte mig vid halv tre och var hungrig, en timme efter det sov hon sött i sin säng igen och det va dags för Nicklas att gå upp. Han var tvungen att åka extra tidigt idag. När han åt frukost passade jag på att ta lite fil och flingor, sådär vi fyrasnåret på morgonen. Av det blev jag pigg men nu måste jag nog dra igen ögonlocken, för snart är det någon som vaknar och är hungrig, igen!
Så god morgon och god natt!


Bak-tisdag

Vi har haft en kanon natt. Och det gjorde att jag hade lite extra energi imorse.
Stella satt i sin babysitter och jag bakade bröd.
Pigg och glad tjej blev liiite distraherad av kitchen aiden.
Och efter några minuter såg det ut såhär i babysittern..
Och på bänken såg det ut såhär..
På eftermiddagen tog vi en sväng på byn. Vi hittade en målandes Calle bakom ett vitt staket.
Dagens Stella
Härligt, hoppas solen skiner lika fint imorgon.
 

God natt!

Nu säger jag och Stella god natt efter en mycket bra dag. Carro och Malte på besök hela dagen, love it!


Besök från Eskilstuna

Nicklas moster med familj kom och hälsade på idag. Även farmor, farfar och farbror Patrik var här.
Det var en trött familj som klev upp ur sängen imorse. Stella höll låda från halv två inatt till sex imorse (och jag och Nicklas som hade suttit och ugglat till tolv). Hon har varit rätt sliten idag och mest bara sovit. Inte konstigt.. Ont i magen, kolik eller utvecklingsprång? Ja varför är hon så ledsen. Det tar på krafterna och självförtroendet att trösta flera timmar varje kväll.
Hur som helst så bjöd vi på lite lunch, tacopaj med kaffe och kladdkaka till efterrätt. Alltid lika skönt med mat man kan förbereda innan och sen bara slänga in i ugnen.
Stella fick så fina presenter också. Man bara hoppas att hon hinner använda allt nu när hon växer så det knakar.
 
Igår var vi förresten och kollade på ny säng. Shit vad dyrt det är. "ingen överdrivet dyr.." sa jag till butiksbiträdet och han tycker att jag ska provligga en säng som går på 14 000 spänn. Det kanske bara är jag som inte fattat någonting men vad i en säng är det som gör den så dyr. Bredvid den "billiga" sängen stog en som gick på 43 000. Man kan inte vara frisk om man köper en säng för så mycket pengar. Nej det får bli en tur till Ikea i hopp om lite mer humana priser.
 
Dagens Stella
Nicklas, min händiga sambo, har spikat upp foder idag.

Lysande lördag!

Nicklas pimpar vagnen såhär på kvällskvisten så jag och Stellis syns i mörkret. Nöjd med resultat är vi alla tre!


121019

Dagens Stella

BVC och fika

Imorse var vi uppe tidigt eftersom vi skulle vara på BVC redan kl 8.
Mamma kom över och åt frukost med mig och hade sen Stella i famnen medans jag fick göra mig iordning.
På BVC gick det bra. Stella väger nu 3970 gr och hade gått upp 160 gr sen sist. Barnmorskan var nöjd då hon sa att hon borde gå upp minst 115 gr, så vi klarade alltså det bra. Känns jättekul!
Efter det så blev det fika på fiket med Carro, Maltis och Linda. Härligt att träffa lite vänner och babbla lite.
 
Dagens Stella
"Titta inte på mig när jag bajsar, mamma"

Pigga och glada!

Stella låter mycket bättre i näsan idag. Vi somnade om vid halv sex och sov tills nu. SKÖNT! Men vart är solen? Hoppas den dyker upp för vi har promenadsällskap idag. :)


Grattis!

Idag fyller Stellas gammelmorfar, min morfar, år. Han är bäst! Önskar att vi kunde varit hos dig idag och firar.


Sjukstuga?

Stella börjar bli förkyld. Hon har bara sovit korta stunder sen lunch och inte alls varit en glad tjej. Hoppas det ger med sig. Tydligen var det sjukstuga hos Carro nu så det kanske är något som går. Vi har iaf varit en liten sväng till Barnens Hus och införskaffat ett bärsele och lite andra nödvändigheter för presentkortet vi hade där.


Kvällspromenad

Jag tog med mig Nicklas och Stella på en kvällspromenad. Kolsvart ute så det var skönt att ha Nicklas med som var utrustad med ficklampa och reflexjacka. :) Stella hade nya mössan med får på som hon fick av farmor idag. Passa perfekt!
Nu är det snart god natt efter en dag med bara massa hemmapyssel.


Lika som bär

Låg och iakttog mina älsklingar imorse. Och insåg hur lika dom är. Dom låg lika med kroppen också... Pappas flicka!


Lördag på landet!

Efter en tur till Apoteket imorse (köpte magdroppar till Stella) så har vi varit ute i princip hela dagen. Tände en brasa men får fortsätta en annan dag. Blev av med lite bråte på tomten iaf.
lunch åt vi också ute i solen, härligt!

Slut

Jag är slut, helt utmattad. Men jag har haft en väldigt bra dag. Det var kul att vara på jobbet och hälsa på och visa upp Stella. Och hon fick så fint paket.
Direkt efter det åkte vi till BVC. Jag var lite nervös för Stellas vikt. Men det var hel i onödan för nu har hon gått upp. Kändes så skönt och nu hoppas vi att det fortsätter uppåt.
Sen åkte jag och Nicklas, två nöjda föräldrar, till Stockholmsmässan för att gå på hem & villa och underbara barn mässan. Vi var faktiskt rätt missnöjda med båda mässorna men det var så mysigt att göra något tillsammans. Det är har inte vi varit bortskämda med det senaste ett och ett halvt åren. Köpte en klänning och en haklapp till Stella iaf. Och blev rätt sugen på ny säng...
Tanken var att jag skulle spendera kvällen med tjejerna hos Elin men jag var så trött när jag kom hem att jag bokade av. Och tur var väl det för Stella har haft magknip och skrikigt i tre timmar. När det äntligen släppte i hennes mage så fick hon mat (hur kan man vara hungrig efter det) och somnade sött i sin egen säng här intill mig.
Jag har innan läggdags gått igenom arvegods från Adelia och Stellas garderob är nu full. Vi är så lyckliga, Stella och jag.
Nej ni är det dags att släcka lampan. Bara. Några timmar kvar tills någon hungrig krabat väcker mig.


På mammas jobb

Just nu är vi på jobbet och hälsar på.


Stella har blivit stor tjej.

Ikväll släppte navelstumpen. "Nu har hon blivit stor tjej" sa pappa Nicklas. Nu ska vi sova gott. Stella har varit med mig på flera affärer då vi rensade lite bland rör och ventilationsdelar igår och insåg att det fanns lite att lämna tillbaka. På IKEA var vi också och lämnade tillbaka några askar med låddämpare och gångjärn. Vi avslutade med en storhandling på Maxi, efter att ha bytt både blöja och kläder på nerbajsad bebis och ammat i bilen. Nöden har ingen lag! Köpte iaf ett annat märke på blöjorna nu, får se om det gör någon skillnad.
Vilka blöjor är egentligen bäst? Ni mammor borde orientera mig rätt i blöjdjungeln..


Utflykt

Stella och jag packade med oss Carro och Maltis på en utflykt. Kaffe i termos (Carro tycker att vi ska använda termos oftare) och en chokladkaka knatade vi bort till utsikten. Barnen sov i vagnen medans vi drack kaffe. Avslutade med en runda förbi brevlådan för att sen ta mördarbacken hem, kondisen är som bortblåst med ska tillbaka.
 
Malte passade på att invadera Stellas babygym när hon sov.
Och Carro passede på att lämna en hälsning i kameran när jag.. sov (?)
lla och

Skötbord

Hittade inget fint skötbord jag ville ha. Alla snygga var så stora och klumpiga. Köpte det här tråkiga på IKEA.
Och med lite inspiration från Carro förvandlade jag och svärmor det till det här.
 

Hos gudmor

Igår när vi var hos Carro så knäppt hon massa bilder på Stella. Fick den hör skickad till mig sen. Skönt bild! :)


Mys på Kostigen!

Carro och Malte förgyller vår dag och har bjudit på lunch. Vi har längtar sååå efter dom för vi har inte setts på en hel vecka. <3


Morgon utan pappa..

Åh vad vi saknar pappa Nicklas här hemma idag. Tur att han bara jobbar tre dagar. Nu ska jag kika om jag lyckas hitta någon tvättmaskin till bra pris sen blir det lite frukost, för både mig och Stella.

Fasadbelysning

Fredde är klar med monteringen av fasadbelysningen. Han är grym han, våran Fredde!

God morgon från oss!

Stella har hunnit testa sitt gym när vi åt frukost. Hon gillade det så mycket att hon somnade. :) solen skiner idag också så vi klär nog på oss och går ut med pappa sen som ska snickra ett tak till pumphuset. I eftermiddag kommer en barnmorska från BVC på besök.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2733316/images/2012/pic_507296789606ee01bbf221b4.jpg" class="image">


Början av oktober.

Nicklas har, med hjälp av Jani, murat upp ett pumphus. Nu ska ta på också såklart. Pumphuset var lite prio nu när graderna kryper ner läskigt nära nollan om nätterna.
Några besök har vi haft, av både stora och små vänner. Maja var en av våra små vänner. Sötis!

Slutet av september!

Innan Stella tittade ut förra veckan så var jag och Carro rätt flitiga i huset. Härligt att få tilbringa dagarna med bästis och Maltis. Fika och skruva i köket var det vi sysselsatte oss med.
Vi är rätt bra, Carro och jag.
 

Bad!

Stella har blivit helgfin! Första badet ikväll och jag kan inte säga att hon hatade det men heller inte att hon älskade det. Hon hade lite blandade känslor för det helt enkelt. Men med lite mat i magen så sover hon som en stock på mitt bröst. Vår lilla stjärna!


Vår ögonsten!

Hur sjutton lyckades vi få den här sötnöten? Hon är världens underbaraste. Jag kan inte sluta titta på henne.


Gung gung!

Stella fick ärva denna efter Adelia och Malte. Vi testade den imorse och hon satt och var nöjd i en kvart, trodde jag inte. Jag och Nicklas hann äta frukost iaf. :)


Blomsterbudet knacka på dörren!

Med en stor rosa bukett från jobbet. Tack!


Efterkontroll!

Vi har precis kommit hem från sjukhuset där vi varit på efterkontroll för att följa upp Stellas vikt. Kurvan pekar spikrakt upp nu och vi fick mycket beröm. Vilken lättnad!


Premiärtur i vagnen!

Liten Stella i stor vagn. Vi var förbi och skulle hälsa på Calle och Emelie i deras nya hus men det var ingen hemma. :( Mormor var med och hjälpte till att dra vagnen i backarna. Kommer nog ta lite tid att repa sig efter blodförlusten...


Bakis?

Nej bara lite mätt


Hemgång!

I lite stora kläder...


RSS 2.0