Trött...

Jag är så trött. Den här veckan har jag sovit en stund efter jobbet varje dag. Det går liksom inte att hålla ögonen öppna. Ska det vara så? Jäkligt tråkigt att känna sig orklös och ha olust till i princip allt. En vecka kvar till semestern och i år är den väldigt välkommen. 4 underbara veckor. Åh vad jag längtar!

v27

Barnet
Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt. Vikt 1 kg.
 
Mamman
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Tiden går och det är nu ca 13 veckor kvar tills vi får träffa vår knodd, eller ja, den kan man ju aldrig veta men om allt går enligt planen.
Förra veckan var jag hos brnmorskan. Blodvärdet var fortfarande väldigt bra, blodtryck och blodsocker lika så.
Bebisens hjärta slog lika fint som sist och hon mätte magen så nu har jag fått första pricken i min kurva.
Förra veckan satte foglossningen igång efter att jag och Camilla varit ute och gått 6.4 km spåret. Det lugnade ner sig efter några dagar så det är skönt.
Nästa gång jag ska dit är under semestern och då kan Nicklas följa med.

Snart är taket på!

Sen när taket är klart måste vi måla klart huset så är utsidan "klar".

Midsommar

Vilken fantastisk helg vi har haft.
 
Det började bra med halvdag på jobbet i torsdags. Sen hem och hämta Nicklas (som förövrigt hade varit och handlat det vi skulle ha med oss på midsommar så jag slapp det) och drog till IKEA för att köpa garderobstommar till sovrummet. inte för att det är dags att ställa in garderober utan för att vi ville passa på nu när dom körde en kampanj "köp 3 betala för 2"  och vips så hade vi tydligen fått med oss en spjällsäng också, det gällar att passa på när det är lite billigt! På väg hem fick vi mat hos Lena och Jani och det var första kvällen för i år som vi satt ute och åt utan att frysa, nu är det nog sommar. Efter efterätten och massa prat rullade vi hemåt och fixade i huset tils klockan var halv tolv.
Midsommarafton skulle bli utan stress hade jag tänkt men så blev det inte riktigt. Vi var sena till lunchen men som tur var var vi inte dom enda. Sen var det lunch, fika, 5-kamp (som tjejerna hade gravid-anpassat, gulliga ni) och grillning. Kanon väder hela dagen och det är vi inte bortskämda med.
Vid halv tio rullade vi ner till sjön där det var liveband och dans. Emelie hade fixat med fyrhjuling och släp som jag som enda nykter fick vara chafför för. Riktigt roligt faktiskt och nicklas är nu överlycklig över att jag är med på att det kommer stå en fyrhjuling hemma hos oss i framtiden.
 
Midsommardagen var det enlig tradition middag på bitsron i Skanssundet. Sällskap fick vi av Emelie, Calle, Martin och Amanda. Himla trevligt och jag fick en uppatering var som hände efter att jag gått hem vid två.
 
Tack Emelie och Calle för en väääldigt trevlig midsommar!
 
 
 
 
 

Maltes dop

Nu äntligen har jag lite tid över till att uppdatera här på bloggen. Det har hänt rätt mycket kul dom senaste veckorna.
Förra lördagens vad det dags för Malte att döpas. Det var han själv dock inte överlycklig för utan visade sitt missnöje genom att gråta under större delen av cermonin, han gillade väl helt enkelt inte var prästen sa. :)
Efter kyrkan vad det fika på Kostigen i partytältet. Huvudpersonen själv var slut som artist då och sov igenom fikastunden. Vädergudarna var inte på vår sida gissar jag eftersom himlen öppnade sig under fikastunden, men det gjorde bara att tårtan och en varm kopp kaffe smakade ännu bättre.
 
Det var iaf ett väligt trevligt dop och jag vet att både Carro och Andreas var nöjda med dagen. Och jag och Nicklas är stolta över att fått äran att vara gudföräldrar.
 
<3
  

Lördagkväll!

Solen skiner in genom våra stora fönster och det ger en lite kämparglöd :)


Det går snabbt att svida om från kontorsråtta till husbyggare :)


Perfekt måndag!

Vilken bra måndag. Inte så ofta man kan säga så om måndagar...
Mamma följde med mig för jag kände mig rätt tvungen att lösa klädproblemet till lördagens dop. Problemet är nu löst plus att jag löst hela mitt byx/shorts/kjol problem. Är så nöjd och ser för första gången på länge fram emot att klä på mig imorgon bitti. :) drygt en tusenlapp för två par byxor, ett par shorts, en kjol och två t-shirt. är inte det rätt bra?

Jag och mamma firade den goda shoppinglycka med en slarvmiddag på Kassmyra kiosken.

Ja väldigt bra dag helt enkelt. Puss mamma!


Student och möhippa!

Det var två damer som skulle firas igår. Först var det Fridas student och sedan var det bara att rulla vidare till Nettans möhippa. Gårdagens huvudpersoner var lika vackra som lyckliga (Frida såg så lycklig ut när hon åkte iväg på flaket att jag fick tvinga tillbaka en tår). Och jag tror att båda somnade väldigt gott inpå småtimmarna. Jag var iaf väldigt trött efter att ha varit i Eskilstuna hela dagen och sen åkt tillbaka hemåt för att möta upp möhippegänget för att sedan bege oss till Golden Hits! Tack för igår alla inblandade.


Spackla, slipa, spackla, slipa..

Eftersom den här helgen bjudit på allt för många nöjen (fast det var kul) så blev det bara tid till huset idag.
Nicklas har fortsatt sätta igen väggar med osb-skivor och sedan gips och jag har slipat det jag spacklade sist och sedan spacklat en ny omgång.






V24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.
Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.
Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 700 gram.

Mamman

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Magen bakom mitt bästa Ullareds-köp, mobilväska.


Magen växer och jag har inget att klaga på. Jo kanske att jag inte har så mycket i garderoben att välja på och att jag är trött. Men tröttheten kan jag inte riktigt skylla på graviditeten utan det ör nog snarare husbygget som är boven i dramat.

I feel happy!


Ullared

Ja efter den här trippen kan jag konstatera en sak; vi är rätt bra på att shoppa, Carro och jag!

I tisdags eftermiddag rullade vi ner mot Falkenberg. Vi hade tur och hittade ett sista minuten erbjudande och betalade bara 890 kr för två personder i dubbelrum, frukost och 2-rätters middag när vi kom fram. Riktigt bra pris!
Vi bodde på Strandbaden och jag kan verkligen rekomendera det hotellet. Har varit där en gång tidigare med tjejerna på jobbet och var supernöjd då också men nu hade dom renoverat upp det och det var verkligen min stil på stället.




Efter att vi alla tre (Malte var ju också med såklart) vaknat till liv igår morse slängde vi oss frukost och åkte mot Ullared och Gekås. Lagomt med folk vilket var skönt. Malte var nöjd i bärselet så det vara bara att shoppa på.
4 timmar senare var vi ute ur varuhuset och åt en lunch i solen innan vi rullade hemåt.

 Ja vi var som sagt ganska bra på att handla. :)


Framme i Falkenberg. Nu är det middagsdags.


Ute på vägarna igen...

Jag och Carro är ute på vägarna igen, det var några år sen sist..


Och jag har börjat spackla!


RSS 2.0