:)


Söndag

Ja allt är som vanligt i Kaggis.



Och ett trevligt besök av svärföräldrar. Ett plus till Lena som fått på sig gummistövlar.



Och ett stort tack till mamma som varit med och burit och kommit med fika.
Du är grym <3


Finbesök

Idag fick vi finbesök på tomten. Andreas, Linda och lilla Maja tittade förbi. Trevligt avbrott må jag säga. Linda fick syn på kameran och gick runt och fotade lite, sånt gillar jag.



     
















Torsdagsfika!

Perfekt avslut på arbetsveckan med en fika hos familjen Helsing/Juhlin i goda vänners sällskap. Alltid lika trevligt och det är tur att Linda styr upp så vi ses lite då och då. Jag bjuder igen när jag har ett hus att brygga kaffe i vill ni komma tidigare finns det sittplats på berget. Ses kanske där!


Rensa av berget

Det är vad vi sysselsatt oss med efter jobbet den här veckan. Berget är så gropigt att vi måste stå med spade och få bort jord och sten. Det måste vi göra så att det inte flyger sten hej vilt under sprängingen.
Och imorgon eftermiddag kommer också sprängaren och börjar borra. Spännande! Bra också så han kan se hur berget ser ut så kan han tycka till om det ser bra ut eller om vi ska vara mer nogranna (eller kanske mindre nogranna, hoppas).

Hos kommunen går det trög i vanlig ordning. Har föreslagit några tider för byggsamråd men inte fått något svar. Jag fattar inte att det kan få vara såhär..

En annan sak jag inte kan förstå är hur jag och Carro lyckades bli tomater i solariet igår. Såg förskräckligt ut när jag vaknade imorse. Eller det såg nog rätt rött ut hela dagen för mina arbetskamrater har kollat lite konstigt på mig.

Nej nu är det dags att dra igen ögonlocken. Imorgon fortsätter vi på tomten. Det är även fika hos Linda och Andreas som vi hoppas hinna klämma in. Den som lever får se!

5 veckor kvar tills huset kommer.

En till bra helg upp i Värmlandsskogarna.
Med mycket jobb i mormors lägenhet nu när det förbereds för flytt. Inte jättekul men det måste göras. Men vi har ju faktiskt fått umgås med moster Mia i hela två dagar så det gjorde det lite roligare.
Lilian har lagat både lunch och middag till hela gänget hela helgen och det var guld värt. Hon är fantastisk på att laga mat och ta hand om alla. Varför öppnade hon inte hotell i sin ungdom?

På tomten har det hänt en hel del.
Två lastbilar har gått skyttetrafik och fått bort 8 lass. Nicklas har gjort det han är bäst på alltså suttit i grävmaskinen.
Pappa har, när han haft tid, vartit över och fotat lite. Vi kan ju inte gå miste om dokumentation bara för att jag inte är hemma. Carro var också över en sväng och var stand in med kameran.

Här kommer lite bilder som pappa knäppt.












Tack snälla vänner som hjälp Nicklas på hemmaplan!
Och tack snälla morfar & Lilian för att jag och mamma fått varit hos er hela helgen.


Hagfors

Kommit fram, ätit middag, gått över till Martina och kollat Idol och kommit hem igen. Nu är det läggdags!

Puss och god natt mina vänner.


Hus

Fasadritningar


2 timmar kvar..

Tills jag slutar för idag och får åka hem till Carro och fika. Mysigt ska det bli!

Sen hem och packa väskan för imorgon rullar jag och mamma upp till Värmlands djupa skogar efter jobbet.


Skogshöjd SPA

Har ju helt glömt bort att berätta hur jag hade det igår.
Bra, såklart! Men behandlingen jag och Camilla valde var inte riktigt som vi tänkt oss.
Vi trodde att vi skulle sitta i varsitt bad brevid varandra men en fruktdrink i handen och med avslappnande musik i bakgrunden. Och att vi sen skulle få kroppspeeling och massage samtidigt.
Men så var det inte.. Vi var i samma rum men första skulle en få bada och den andra massage och sen bytte vi.
Så jag hoppar ner i kur badet medans Camilla lägger sig på bädden. Badet är alldeles för varmt och bubblorna extrema. Det låter som en flygplan som ska lyfta så vi kan inte ens prata med varandra. Efter en stund ber jag om att få bubblorna avstängda för jag håller på att svimma. Jag vill bara gå upp men är snäll och sitter kvar. Efter 30 minuter får jag äntligen gå upp men då säger kroppen ifrån. Jag får sitta på en stol med yrsel i några minuter och Camilla skickas ner i badet. Tillslut känner jag mig piggare och får då massage och kroppspeeling. Sen är det hela slut och vi släpps äntligen ut ur det varma rummet, med huvudvärk.
Riktigt så illa som det här låter var det inte. Om man inte tänker på kurbadet så var allt fantastiskt. Vi hade verkligen mysigt och vi kommer absolut åka dit igen men då tar vi en annan behandling för på själva spaområdet finns det inget att klaga på.

Efter några sköna timmar där gick vi ner på stan och åt middag. Det blev många goda skratt innan vi rullade hemåt vid tio-tiden lagom mosiga efter all värme.


Grattis!

Idag fyller min lilla morfar 81 år. Stort grattis!

Han är inte bara min morfar. Han är rolig, stilig och en jäkel på att dansa. Han ser även bra ut för sin ålder. Och på det här kortet ser man vem mamma är lik...


Renblåsning av berg

Riktig jobbardag idag igen. Nicklas har blåsa av berget med kompressor och jag har gått och plockat löst sten och dragit rötter.
Just nu ser det väldigt tråkigt ut på tomten men det blir väl bättre efter sprängningen när grabbarna kommer igång med grunden.

Nicklas står och blåser.


Kompressor.


Nicklas mäter ut vilken höjd grunden hamnar på med hjälp av laser.


Lite fundering.


IDAG ÄR DET SPA

Idag ska vi på Skogshöjd SPA. Så om ungefär en timme kommer Carro och hämtar upp mig sen hämtar vi resten i Vårsta.
Dags att göra sig klar med andra ord.



Jag och Camilla ska skämma bort oss i en duo-behandling.

DUO-kur, 70 min.

Upplev en härlig behandling tillsammans med en god vän. Kuren bjuder på kroppspeeeling massage, skalp massage, ett skönt värmande bad, i badet njuter du av en härlig fruktdrink samt avslutande bodylotion.

Sen blir det middag på stan med min härliga tjejer!

Senaste nytt på byggfronten:
Igår fick vi också vårat bygglov i handen. Känns tryggt med tanke på att vi skrev på kontrakten får husleveransen innan vi fårr bygglovet i handen. Det kunde faktiskt hänt någon med bygglovet och då hande det inte varit kul om huset var påväg. Men nu löste sig allt precis som det skulle. Man måste chansa lite här i livet!
Ak hjälpte Nicklas att köra hit en stor kompressor igårkväll. Den ska nu användas till att blåsa av berget. Det måste vara rent när sprängaren kommer och ska göra sitt jobb så det inte flyger massa lösa föremål.
Nicklas ska också träffa en till sprängare på tisdag och se vad han säger och vad han ger för pris. Så vi tar in två offerter och väljer sen efter det.

Det vi måste fixa innan byggsamråd på kommunen är:
-Byggfelsförsäkring
-Färdigställandeskydd

Så det är vad jag ska födjupa mig i imorgon!


Sova, äta & jobba

Det är ungefär så livet ser ut just nu. Har dragit på mig en förkylning som gjort mig hes också vilket är väldigt jobbigt när man pratar i telefon hela dagarna på jobbet. Inte så lätt att vila rösten!
Efter jobbet har det varit diverse pappers arbete för att förbereda oss för byggsamråd. Och imorgon hoppas jag få underskrift från vår KA.
Nicklas har träffat en kille som ska spränga, eller ja det blir antagligen han iaf. Och det verkar som att vi får öppna plånboken rejält. :(

Imorgon är det frissan som är inbokat efter jobbet. Tänkte kanske göra mig av med mitt blonderade hår. Får se vad jag vågar imorgon...


Ett litet tips!

Ett litet tips för er som precis som jag som har känsliga ögon.
Det kliar inte i ögonen och man blir inte svart under ögonen så nu kan jag använda mascara igen.
 Parfymfri och innehåller inga fibrer.



ACO Volume Mascara, Apoteket 109 kr.



Smidig flytthjälp

Hittade dom här roliga bilderna i Nicklas telefon på vår käre vän Taxen som agerade flytthjälp i somras.
Man riktigt ser hur lycklig han är över att få hjälpa till :)





Tack för hjälpen käre vän.


Röjning på tomten.

Vi har fått bygglov!
Jag antar att ni inte tror mig men det är faktiskt sant. Igår fick jag ett muntligt ok från vår handläggare och han ska bara skriva ihop rapporten sen är det helt jätte klart.
När vi fick reda på det igår så ringde vi Mats på Hudikhus och imorgon ska vi träffa honom och skriva dom sista papprena. Så nu kan jag meddela er alla om att vårat hus kommer och sju veckor, paniiiik! Men fysjutton vad glad jag är och Nicklas stressad.

Så när vi kom hem från Nyköping imorse bytte vi om och gick ut och började röja ris och grenar och tända en brasa.

Vi har lite ved att såga.


Nicklas river dasset som mer fungerat som grillförvaring.






Jag var eldvakt i mina sponsrade arbetskläder. Tack AK Schakt!




Vila lite framför brasan.


Gårdagen.

Vi hade så mysigt igår. Vi var framme vid 5 och gick ner och satte och i baren vid halv 7. Dom hade gjort så fint där med olika soffgrupper, riktig vardagsrumskänsla. Vi satte oss i varsin skön fotälj framför brasan. Vi bollade ideer och planerade fram till 21 då vi kom på att vi var ju faktiskt tvungna att äta middag också. Hamburgare med pommes blev det som fick bra betyg av oss båda.

Hotellet var mycket mysigare och finare än vad Scandic brukar vara. Det brukar ju alltid vara rent och snyggt på Scandic men det är alltid för mycket standard över det hela. Men det är hotellet hade definitivt det lilla extra. Det som var minus var att det var för varmt på rummet men det gick inte att sänka värmen. Jag gillar värme men tyckte faktiskt att det var för varmt och Nicklas kunde inte ens ha täcket på sig.
Men i det stora hela kan jag rekommendera er om att bo på Scandic Nyköping City om ni vill komma bort ett dygn.

Imorse vaknade jag vid sju och hade ont i halsen och kände mig febrig. Nicklas har fått tag i någon hosta som inte vill ge med sig så någon sovmorgon blev det inte. Med fruktost i magen så checkade vi ut halv tio.




image description



Perfekt slut på en perfekt fredag. Som för övrigt innehöll jobb till ett och sen en lång fredagsfika med bästa Carro + kids.


Planeringshelg

Jag har kallat till byggmöte :) Nejdå men nästan. Imorgon ska vi lägga upp en grovplanering på vad som ska hända fram tills att huset står taktätt. Mest för att vi måste komma fram till om vi verkligen klarar av att stå klara med grunden om några veckor ifall att vi kan få huset innan vintern. Sen kommer det endast vara jobb på schemat så vi passar på att övernatta på hotell en natt också. Ladda batterierna innan vi kör igång..
 
Jag hoppas också att jag får goda besked från kommunen så vi kan fira riktigt ordentligt.


Tack Camilla


Den här tjejen gjorde min dag kan jag lova. <3


Yes yes yes!!

Jag har helt klart träffat världens coolaste goelog nu på morgonen. Allt är godkänt nu och det var inga problem alls. Känns sjukt skönt vill jag lova!

I väntans tider..

Nu står jag här och väntar på Therese. Håll tummarna!


Geolog

Senaste nytt är att en geolog måste komma ut till tomten och säga att "ja, vattnet rinner vidare ner i marken". 
Och efter många om och men idag så har jag lyckats charma geologen Therese som klämmer in ett besök hos oss imorgon bitti redan. Hon var jättetrevlig när jag pratade med henne på telefonen idag och förstod hur bråttom vi har. 
Så imorgon kl 9 så ska jag guida Therese på tomten så får vi se vad hon säger.

Jag vågar inte ens tänka på vad vi ska ta oss till om hon säger att vattnet inte rinner vidare som det ska. 

Jag och Nicklas började kolla på ny bil också. Man blir ju så sugen men man kanske borde vänta eller så spelar det ingen roll om man köper en före eller efter huset är byggt..

 

RSS 2.0