Hej då 2012!

Stella och jag lämnade nyårsfirandet hos Larsson vid 22. Den här nyårsaftonen blev lite ovanlig. Men vad gör det? 2012 har varit mitt bästa år. Jag och Nicklas byggde vårt hus och vi fick vår fina dotter. Inget i världen är viktigare än Stellas välmående för mig så därför känns det inte alls jobbigt att att missa festen när jag hör hennes djupa andetag i sängen här. Hon är det bästa som finns, och Nicklas med såklart. Gott nytt år alla!


Tjockis!

Nicklas sa förut "har hon inte blivit lite slimmad nu" ööh nej det tycker inte jag...


Ny mössa!

Stella i sin nya mössa från H&M. Huvudet har växt så det är många mössor som fått flyttat ut ur garderoben.


Mellandag

Vi har fikat hos Carro, lånat Maltes stol, fått middag hos Tytti och Markku, suttit i bärselet. Jag har städat när Stella sov hela tre timmar på dagen. Pappa då? Ja han har jobbat och inte ens kommit hem ännu.


Stella ❤

Känslan när man tittar ner i spjälsängen och ser hur Stella ligger i djup sömn med ben och armar åt alla håll och andas lugnt och tryggt är obetalbar. Ska försöka komma ihåg det om 14 år när hon smäller i dörrar och är sur. :)


Lilla julafton!

Lilla julafton hos Carro och Andreas ikväll. Helt enligt tradition!


Goa grannar!

Julklapparna är klara efter en tur i Skärholmen imorse för mig och Stella. Vi har hälsat på farfar på eftermiddagen och nu ikväll har vi haft våra goa grannar Calle och Emelie på middag. Emelie har rullar hem för att gå upp tidigt imorgon och jag har krupit ner hos Stella. Nicklas och Calle sitter och ljuger vid köksbordet. Nu kan det få bli jul..


Julhandla!

Stella har julhandlat med mamma, pappa och Camilla idag. Kan skvallra om att vi inte var ensamma om det..


Bakdag!

I hopp om att försöka skaffa oss lite julkänsla så hade jag och Camilla en bakdag idag inför julen. Chokladkola, snöbollar, ischoklad och knäck blev det. Så nu finns det konfekt så det räcker och antagligen också blir över till julen. Det är u ingen i min familj som är så mycket för sånt, ja om vi bortser från min mamma... :)


Sömntuta!

Det är inte alltid lätt att förstå si på dom små. Stella somnade efter att ha ammats vid 18. Sov som en stock men jag väckte henne vid 19 men tanken att annars kan hon inte sova inatt. Hon var jätte trött och grät. Men med lite påfyllning i magen blev det ett bad innan läggdags och hon somna som en stock innan 21. Så man undrar ju om hon kanske hade fortsatt sova hela natten om jag inte väckte henne tidigare. Då hade jag fått en hel fri kväll att pyssla med mitt, men hur ska man veta...
Vi har varit på öppna förskolan idag. Det var vi och tre till där. Inte lika roligt för det fanns inte så mycket att titta på men vi fikade med en annan mamma och hennes dotter.
Ikväll har vi planerat lite inför jul, det blir inte som det brukar men det blir nog bra. Vi har nära och kära i vårt hus på jul och det känns bra, även fast vi kommer sakna några i år tyvärr.
Jaha undra och älskling kommer och lägger sig någon gång. Hans klocka ringer ju 4.15 så om jag vore han skulle jag vara rätt angelägen om att komma i säng. Men alla är vi olika! God natt!


Paket på posten!

Stella har idag fått paket på posten, hennes första någonsin. En julklapp utan avsändare. Så om du som skickat det läser det här så hojta till så jag kan tacka dig sen. :)


Snö på väg!

Jaha då blir väl jag precis som många andra damer snart snöänka då det tydligen bara ska ösa ner från lunch idag.
Vi får se hur det går med morgondagens planerade julklappshandling. "Men du vet ju att jag brukar ju bli pigga av att vara ute och köra..." sa Nicklas när jag frågade om han verkligen trodde att vi skulle komma iväg. Ajo, du kanske är pigg för att ha kört på natten men du är piggare (och tålmodigare) när du sovit som du ska.
Igår var vi och handlade några klappar iaf och jag fick en ny vinterjacka av Nicklas. Dragkedjan på min peakjacka går inte att dra upp helt plötsligt och eftersom jag inte gillar den (den är kort i ärmarna och känns fruktansvärt osmidig på) så var det onödigt att lämna in den för byte av dragkedja.
 
Stella har börjat sova längre på morgonen. Hon brukar ju vakna vid typ 4 och är hungrig men det har hon hoppat över dom 3 senaste dagarna och sovit till mellan 7 och 8. Det kan vi vänja oss vid!
 
Stella i Bumbon.
Malte kan också sitta i Bumbon.
Nybadad tjej.
Mys i gymmet.
Lilla hjärtat!
 
 

Gym!

Det blir mer poppis att ligga här.


Bumbo!

Alltså den här bumbon är världens bästa uppfinning. Stella var idag en liten hjälpreda på bänken. :)


Happy!

Stella är lycklig i sin nya "stol". Shit vad stor hon känns när hon sitter mitt emot mig och fikar. :)


Lucia i förskott!

Idag var det lucia firande på öppna förskolan. Stella och Malte var såklart utklädda. Dom var så fina!


Fredag i vinterlandet!

Pappa Nicklas saknas fortfarande här hemma, han blir kvar i Polen till måndag. Gud vad han måste sakna lilla Stella! Vi saknar honom iaf...
Jag och Stella höll oss på hemmaplan igår förutom en sväng till affären. Carro och Maltis var här en sväng och mamma och pappa kom över en sväng efter jobbet. Idag ska vi träffa farmor, kul!
 
 

Ljusstaken blev som ny...

Jag har en ljusstake från min mormor som hade blivit sådär tråkigt svart. Läste någonstans att man skulle putsa den med tandkräm. Och vet ni vad? Det funkade! Den blev så fin.
 
Före
 
Efter
 

Kaffemaskinen...

Berättade jag att kaffemaskinen inte fungerade?
När jag packade upp den saknades starkitet med kapslar och maskinen viberade så mycket när jag körde den att flaskorna på bänken flyttade på sig. På förpackningen stod det "tystgående". Kartongen var lite tilltryckt på sidan och det påpekade jag i affären men det skulle inte vara någon fara (varför litade jag inte på min magkänsla).
Jag testkörde maskinen lite och kom på att en sådan ville jag ju inte alls ha, man var tvungen att styra manuellt hur mycket vatten som skulle användas. Då var det inte så enkelt som jag hade hoppats på. Nicklas, som var den som bestämde att maskinen skulle få flytta hem till oss, ville också att det bara skulle vara att trycka på knappen och sen göra sig iording och komma tillbaka till en färdig kopp kaffe att dricka i bilen på väg till jobbet.
Så igår när jag var där för att byta var jag så sur och stressad för Stella var missnöjd med allt och jag hade fått suttit i bilen och ammat innan för att få henne lugnt så jag nästa skrek till killen i disken att "den här funkar inte. För det första så saknas startkit och för det andra så vibrerar den så mycket att olivoljeflaskorna på bänken flyttas till ett annat rum. Och jag vill inte ha en ny för den var förövrigt inget för mig. Så nu tycker jag att du fixar en Tassimo och en låda med kapslar, och jag vet att den är dyrare men jag vill ha kompensation för att jag fick åka fram och tillbaka med min stackars dotter som absolut inte vill sitta i bilen." Samtidigt som jag stod och vaggade Stella som, tack och lov, höll på att somna igen.
Och killen i disken protesterade knappt utan ville nog mest bara bli av med mig så nu står en Tassimo på köksbänken, passar oss mycket bättre. Jag kan lätt göra en kopp kaffe med Stella på armen. Perfekt!
 

Besök på verkstad och Ford.

Imorse lämnade jag bilen på Ford klockan åtta. Eftersom det ligger på samma gata som jobbet på gick ju vi dit och hälsade på. Det var fullt hus. Malin vad uppe från Linköping och Anki hade med sig Olivia. Jag stannade på lunch. Tror ni bilen blev fixad då? Nej dom hade beställt fel grejer... Trött man blir. Nicklas och dom andra är framme men tyvärr inte hans väska. Och vart det är vet ingen... Maximal otur just nu tror jag.


Sa jag snö och storm?

Det här är helt galet. Jag hade en liten tanke på att klä på vagnen regnskyddet och rulla ut på en prommis med Stella. Efter att ha öppnat dörren och kollat läget så ändrade jag mig ganska snart. Stella blev nattad inne sen sprang jag ut och skottade lite. Och sprang och öppnade dörren för att lyssna så inte lillskit vaknat. Det blev bara en gång så jag tar mig ner till vägen. ikväll ska jag försöka skotta ut bilen, den ska ju in på verkstad imorgon.
Idag är det verkligen extremt. Jag har nog aldrig varit med om något liknande. Tänker på pappa Nicklas som nu får ta en natt på hotell vid Arlanda och flyga imorgon istället.
Lilla damen är gladskit idag. Lyckligt ovetandes om vad för skit som händer just nu!

Snö och storm

Jag och Stella går inne och kokar ut på snöstormen. Egentligen skulle vi åkte till BVC på mammagrupp men deg var inställ pga vädret och det var nog lika bra. Jg hjälpte Nicklas att skotta imorse så han kom iväg till Arlanda men det syns inte längre. Och dom står på Arlanda och vet inte om dom kommer iväg eller inte. Jag håller tummarna!


Senaste dagarna i bilder!


Kaffemaskin!

Igår bestämde Nicklas att vi skulle bli med kaffemaskin. Så jag åkte och köpte en Dolce Gusto. En enkel variant då vi ska ha vanliga kaffebryggaren kvar också. Packar upp den och upptäcker att startpaketet med kaffekapslar som skulle ingå inte finns med. Följer instruktionerna för att få igång den och det låter som en hel kaffefabrik. Flaskorna på bänken flyttar på sig av vibrationerna. Extremt tystlåten, stod det på kartongen. Så nu är det bara att åka och byta. Varför kan det inte bara funka?


Snö ❤

Jag älskar det här vädret. Fast det behöver inte vara så kallt. Så ljus och fint ute nu. Födelsedagsfirandet av Linda som var planerat idag blev inställt eftersom lilla Maja är sjuk. Igår däremot firade vi Carro som blev 25 i fredags. Fika och bus med barnen. Stella var på gott humör och mös i Carros famn en bra stund. Imorgon åker Linn och Mia hem, vi har knappt sett dom men jag hinner umgås lite imorgon innan tåget går.


1:a advent!

Solen skiner ute i vårt vinterland. Nicklas sover och Stella har somnat om. Jag tittar på någon spännande deckare på svt play i pyjamas. Härlig start på dagen!


Stjärna!

Snyggt med nya julstjärnor. Fick med mig 2 st hem!


RSS 2.0